ARHIVA B365

Reabilitare termică cu probleme în Sectorul 5. 26 de persoane au fost deja arestate

UPDATE: Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar.

În mecanismul evazionist au fost implicate peste 100 de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă.

Acţiunile efectuate în această dimineaţă reprezintă o continuare a activităţilor derulate în cadrul unui dosar penal în care, până în prezent, au fost cercetate în stare de arest 26 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Cercetările au fost extinse faţă de alte 39 de persoane.

Prejudiciul produs bugetului de stat, în întreaga cauză, se ridică la suma de aproximativ 57 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 130 milioane de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Percheziţiile sunt efectuate într-un dosar privind operaţiuni de reabilitare termică, pe raza sectorului 5, în care au fost arestate până în prezent 26 de persoane.

Cercetările sunt extinse faţă de 39 de persoane, peste 100 de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă fiind angrenate în mecanismul evazionist.

Prejudiciul estimat, în întreaga cauză, este de 130.000.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button