ARHIVA B365

Percheziții în București și patru județe, la evazioniștii cu legume și fructe. Prejudiciul: 2 mil. €

La data de 1 octombrie a.c., 174 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor şi specialişti criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, sprijiniţi de luptători din cadrul S.I.A.S. – I.G.P.R. şi S.A.S. de la D.G.P.M.B. şi inspectoratele judeţene de poliţie Buzău, Giurgiu şi Teleorman efectuează 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Buzău, Giurgiu,Teleorman, precum şi a municipiului Bucureşti.

Operaţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, cetăţeni români şi italieni, bănuite de comiterea de ilegalităţi în domeniul comercializării de legume şi fructe.

În fapt, în scopul deducerii taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, cei în cauză ar fi înregistrat fictiv în contabilitatea agentului economic achiziţii şi vânzări fictive derulate prin 15 societăţi fantomă, în perioada decembrie 2013 – august 2014. În acest fel, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro.

27 de persoane vor fi conduse la audieri.

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov, în care poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. c şi art. 9, alin. 3 din Legea nr. 241/2005.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al D.I.P.I. şi S.R.I.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button