ARHIVA B365

Percheziții în București și Ilfov: Banii din vânzarea jucăriilor erau reinvestiți în afaceri ilegale

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 4 au verificat mai multe societăţi comerciale, din București și județul Ilfov, se anunță într-un comunicat de presă.

Din informațiile deținute până în acest moment, s-a stabilit faptul că societățile comerciale în cauză importau din strainătate jucării pe care le comercializau apoi pe piața internă, fără însă a înregistra în evidențele contabile operațiunile financiare efectuate.

De asemenea, banii obținuți din comercializarea jucăriilor erau apoi reinvestiți în afaceri legale.

Poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Sector 4 şi Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 4, au pus în aplicare şapte mandate de percheziţie emise de Tribunalul Bucureşti şi patru mandate de aducere, la două societăţi comerciale cu puncte de lucru în București și județul Ilfov.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost depistate şi conduse la sediul Poliţiei, cinci persoane faţă de care se fac cercetări privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, proveniţi din comerţul cu articole pentru copii.

În fapt, din verificările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 2009 – 2014, bănuiţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale, facturi fiscale ce nu ar fi avut la baza operatiuni reale, pentru justificarea provenienţei mărfurilor deţinute şi oferite spre vânzare, precum şi în scopul constituirii de TVA deductibil şi diminuării impozitului pe profit de achitat.

Astfel, ar fi fost creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului român în valoare de aproximativ 550.000 de lei. Totodată, au fost identificate şi ridicate înscrisuri care fac dovada infracţiunilor săvârşite, mai multe articole pentru copii, în valoare de aproximativ 150.000 de lei şi au fost indisponibilizate alte bunuri în valoare de peste 200.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spalare de bani.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button