ARHIVA B365

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani

Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 25 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile au fost efectuate la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza judeţelor Prahova, Ilfov, Bihor şi a municipiului Bucureşti, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite.

Din cercetări, a rezultat faptul că persoanele implicate ar fi săvârşit infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu produse accizabile, motorină, obţinută din uleiuri minerale şi motorină neprelucrată, în perioada 2012-2014.

Astfel, ar fi realizat achiziţii intracomunitare de uleiuri minerale, de la furnizori din Austria, Polonia, Germania, Bulgaria, având beneficiari societăţi comerciale controlate în fapt tot de aceste persoane, de pe teritoriul Bulgariei şi Ciprului.

Mărfurile ar fi fost comercializate pe teritoriul României, prin intermediul unor persoane juridice, cu eludarea plăţii accizelor şi a T.V.A..

Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au luat măsura preventivă a reţinerii faţă 9 persoane, urmând a fi solicitată instanţei arestarea preventivă.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 14.365.000 de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button