PERCHEZIȚII în București, Ilfov și Călărași la hoții care au spart casa lui Theodor Stolojan

de:
20 ian. 2015
3 Afișari
PERCHEZIȚII în București, Ilfov și Călărași la hoții care au spart casa lui Theodor Stolojan

UPDATE Printre victimele hoților s-ar afla şi europarlamentarul Theodor Stolojan. Spargerea de la locuința lui Theodor Stolojan a avut loc în anul 2013. Hoții au reușit să fure mai multe bijuterii și sume mari de bani, potrivit Digi24.

Europarlamentarul nu este singura victimă. Polițiștii și procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București spun că, din anul 2009 și până anul trecut, hoții au reușit să spargă circa 40 de locuințe, iar printre victime ar mai fi și un judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție, mai mulți oameni de afaceri și un ofițer din IGPR.

Rețeaua de hoți ar fi avut informații prețioase despre locuințele pe care urmau să le spargă. Anchetatorii nu au stabilit încă un prejudiciu, dar pagubele s-ar ridica la ordinul sutelor de mii de euro. Cele 28 de persoane din această grupare ar fi folosit și violența în jafurile lor.

Polițiștii mai spun că era foarte interesant modul de operare, acesta fiind diferit de la un caz la altul, își închideau telefoanele mobile când intrau în locuințele victimelor ori foloseau de fiecare dată alte ustensile la spargerea ușilor.

Cei 28 de suspecți vor fi duși la audieri, unii dintre ei având și condamnări pe numele lor.

De altfel, în această speță, polițiștii verifică și o tentativă de omor. În 2014, câteva persoane ar fi lovit cu bâtele o persoană pe care urmau să o jefuiască.

Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Tribunalul București:

Poliţia Română ajutată de procurorii de pe lângă Tribunalul Bucureşti au acţionat în această dimineaţă la 29 de locuinţe din Ilfov, Bucureşti şi Călăraşi.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au comunicat că efectuează urmărirea penală într-o cauză ce vizează săvârşirea unor fapte de tâlhărie şi furt din locuinţă (38 de fapte) în perioada 2009 – 2014. Totodată, sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea unei tentative de omor în anul 2014.

În cursul zilei de 20.01.2014, sunt efectuate 29 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Călăraşi, la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, acţiune efectuată cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi D.G.P.M.B. – Serviciul Omoruri, cu suportul Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor Bucureşti.

Cookies