PEPENE ROŞU de la piaţă. Cum îl ALEGI pe CEL mai DULCE din toată GRĂMADA fără să îl TAI

de:
02 aug. 2016
5 Afișari
PEPENE ROŞU de la piaţă. Cum îl ALEGI pe CEL mai DULCE din toată GRĂMADA fără să îl TAI

CUM ALEGI UN PEPENE.  

Cauta-i punctul galben

Punctul de coacere, locul in care pepenele a stat pe pamant, se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt.

Uita-te dupa „panza de paianjen”

Aceste ramificatii de culoare inchisa aflate pe coaja pepenelui inseamna ca fructul a fost polenizat in perioada in care era inflorit. Si cu cat a fost mai mult polenizat cu atat este mai dulce.

Priveste-i forma

Un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!

Atentie la marime

In general nu ar trebui sa iei nici cel mai mic pepene, insa nici pe cel mai mare, ci unul de marime potrivita. Insa fie ca este mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui.

Verifica-i codita

Daca aceasta este uscata, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde.

Tu cum alegi PEPENELE? Ce sfaturi ne poţi trimite pe Facebook?

Cookies