ȘTIRI

Pentru a redeschide Arena Națională, șeful ISU cere documente pe care le are deja

Generalul Ovidiu Vasilică, noul șef al IGSU, a fost întrebat pe 18 februarie când se va redeschide Arena Națională.

Ofițerul sosit de la jandarmi a declarat în pragul stadionului că „E vorba de a face o serie de testări la foc. După aceea, trebuie să elaboreze o documentație foarte laborioasă care se cheamă agrement, acel agrement este supus într-o comisie tehnică, după care ISU București-Ilfov va da sau nu va da avizul”.

Documentele există însă, scriu jurnaliștii Mirela Neag și Cătălin Tolontan. Și le are și ISU. Pe fiecare dintre ele și pe toate laolaltă! 

Testul de foc fusese deja făcut, tocmai la laboratorul IGSU. Șeful pompierilor a dezinformat pentru că, probabil, a fost la rîndu-i, dezinformat.

Iar „documentația foarte laborioasă care se cheamă agrement” are 14 pagini și este și ea gata. Sigur, agrementul va intra într-o comisie tehnică a specialiștilor agreați de Ministerul Dezvoltării, dar comisie din care IGSU nu face parte. ISU ceruse deja să o vadă și o avea cînd șeful lor cel mare o cerea la televizor!

Simplificînd, agrementul pentru membrana Duraskin echivalează cu o atestare a conformității materialului pentru piața românească.

În momentul avizului, va fi îndeplinită cererea IGSU de a avea agrement. Nu vor da nici acum autorizație

Dar faptul că membrana are agrementul nu înseamnă că pompierii vor da autorizație. Conform surselor ziarului, nu vor da.

În lipsa altei soluții, e posibil ca primăria să-și asume deschiderea stadionului, rămînînd ca pînă la 31 decembrie 2016 să încerce să rezolve epopeea autorizației.

În esență, pozițiile sînt următoarele: IGSU susține că testul de foc arată clasa C, și nu B, cum era trecut în avizul inițial. Constructorul Max Bogl susține că „B”-ul din 2008 nu mai e „B”-ul de azi, pentru că normele încadrărilor la foc s-a schimbat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button