Pensionarii din S1 care poartă „Brățara Vieții” au parte de monitorizarea stării de sănătate în timp real. Clotilde Armand: Alte 10 persoane s-au alăturat programului

03 oct. 2023
392 afișări
Pensionarii din S1 care poartă „Brățara Vieții” au parte de monitorizarea stării de sănătate în timp real. Clotilde Armand: Alte 10 persoane s-au alăturat programului
Pensionarii din S1 care poartă „Brățara Vieții” au parte de monitorizarea stării de sănătate în timp real. Clotilde Armand: Alte 10 persoane s-au alăturat programului | Sursă foto: Facebook PS1

Pensionarii din Sectorul 1 al Capitalei pot beneficia, în mod gratuit, de monitorizare permanentă a stării lor de sănătate prin intermediul sistemului de asistență medicală „Brățara Vieții”. Acesta este oferit de către Complexul Multifuncțional Caraiman.

Pensionarii din S1 beneficiază gratuit de „Brățara Vieții”

„Brățara Vieții” este un sistem de monitorizare a stării de sănătate oferit de către Primăria Sectorului 1, prin intermediul Complexul Multifuncțional Caraiman. Acesta asigură o monitorizare permanenta (24/24) și se adresează tuturor cetățenilor.

Cu toate astea, sistemul este oferit în mod gratuit pentru:

  • Pensionarii din Sectorul 1,
  • Salariații din Sectorul 1 care au venituri mai mici de 2.500 de lună,
  • Pentru șomeri.
  • Persoane beneficiare de venit minim garantat,
  • Persoanele cu handicap,
  • Persoanele instituționalizate în centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului S1,
  • Alte categorii de persoane ce nu sunt asigurate medical.

Primarul Clotilde Armand a anunțat că 10 pensionari din S1 s-au alăturat de marți, 3 octombrie 2023, programului:

Începând de astăzi, alți 10 pensionari din Sectorul 1 s-au alăturat celor peste 180 de pacienți care poartă ”Brățara Vieții”.

Pe lângă persoanele enumerate anterior, Primăria Sectorului 1 a transmis că acest program poate fi folosit și de restul cetățenilor din S1, contra cost. Prețurile sunt:

  • 10 lei/ lună – pentru cei cu venituri cuprinse între 2.501 și 3.500 lei (net),
  • 20 lei/lună  – pentru cei cu venituri de peste 3.500 lei (net).

Cum funcționează sistemul

După înregistrarea în acest sistem, beneficiarii primesc o brățară ce este echipată cu buton de panică pe care trebuie să o poarte permanent. De asemenea, aceștia vor primi și un telefon asociat brățării.

În cazul în care pacientul acuză stări de rău și dorește asistență medicală trebuie să apese butonul roșu de pe brățară. Imediat, telefonul va apela la Centrul de Telemonitorizare care funcționează non-stop.

Ulterior specialiștii Complexului Multifuncțional Caraiman vor declanșa protocolul de urgență pentru acordarea asistenței medicale. Dacă este cazul, va fi anunțat serviciul de urgență 112.

Persoanele care doresc informații suplimentare pot apela la numărul de telefon 0762.251.002. Programul de funcționare este: Luni – Joi: între orele 08:00-16:30; Vineri – între orele 08:00 – 14:00.

Cookies