Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. 357 de voturi pentru, 30 de abțineri

17 feb. 2021
158 Afișari
Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate. 357 de voturi pentru, 30 de abțineri

UPDATE Parlamentarii au decis miercuri să voteze eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Astfel, cu 357 de voturi pentru și 30 de abțineri, toate ale UDMR, pensiile speciale au fost eliminate și nu se vor mai acorda nici cele aflate în plată.

UPDATE:  Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

Votul pentru eliminarea pensiilor speciale ar urma să fie dat după ce comisia de statut care trebuie să dea un raport pentru cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD se va pronunța.

Propunerea de suplimentare a ordinii de zi de miercuri a fost făcută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, anunță Digi24.

Dan Barna a anunțat luni că în coaliție s-a decis ca la prima ședință de plen reunit, programată miercuri, să fie inclusă pe ordinea de zi inițiativa de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Însă, după ce Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, marți, să introducă pe ordinea de zi a ședinței comune a Parlamentului dezbaterea privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, Coaliția de Guvernare s-a împiedicat în procedură.

În prezent bugetul alocat de către Senat pentru pensiile speciale ale foștilor parlamentari este de 18,2 milioane de lei în 2021, iar la Camera Deputaților efortul anual este de aproximativ 36 milioane de lei. Totodată, 870 de foști parlamentari primesc pensie specială.

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marți seară, la B1TV, că o idee cu privire la pensiile speciale ar fi impozitarea cu 99% valoarea care depășește indemnizația președintelui României, astfel încât să nu mai existe pensii de 70.000 de lei.

Cookies