Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie. Guvernul aprobă azi majorările

15 dec. 2021
393 Afișari
Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie. Guvernul aprobă azi majorările
Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie. Guvernul aprobă azi majorările

Majorările au fost anunțate de premierul României, iar acestea vor fi aprobate, miercuri, în ședința de Guvern. Modificările se vor aplica de la 1 ianuarie 2022.

Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie. Guvernul aprobă azi majorările atât pentru punctul de pensie şi a indemnizaţiei sociale pentru pensionari, creşterea alocaţiilor pentru copii, cât și pentru acordarea unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie

Pachetul de măsuri sociale a fost anunțat de Nicolae Ciucă. Premierul a confirmat că vor fi aprobate, astăzi, în ședința de Guvern.

Punctul de pensie va fi majorat cu 10%, iar începând cu data de 1 ianuarie 2022, pensia va fi de 1.586 de lei, față de 1.442 de lei – cât este în prezent.

Totodată, indemnizațiile sociale pentru pensionari vor fi majorate cu 25%. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, indemnizațiile vor crește de la 800 de lei, la 1.000 de lei, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Te-ar mai putea interesa și: Creșterea salariilor meseriașilor oprește migrația externă. Cât câștigă un instalator din București

De asemenea, alocația de stat pentru copii va fi majorată, iar pentru anul care vine va fi instituită acordarea unei indemnizații pentru persoanele cu dizabilități. Mai exact, această indemnizație va fi suplimentară, cea de-a 13-a, a mai spus premierul.

Alocația pentru cei mici va fi majorată la 600 de lei – pentru copiii cu vârste de până la 2 ani, iar în cazul copiilor cu dizabilități, alocația de 600 de lei va fi până la vârsta de 3 ani.

Guvernul aprobă azi majorările

În ceea ce privește alocația de stat, aceasta va fi majorată la 243 de lei – pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani. Alocația rămâne valabilă și dacă se depășește vârsta de 18 ani – pentru adolescenții care urmează cursurile învățământului liceal sau învățământului profesional, până la terminarea studiilor.

Alocația oferită de stat se cumulează cu:

  • indemnizația lunară,
  • stimulentul lunar,
  • stimulentul de inserție.

În ceea ce privește acordarea a celei de-a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități, aceasta va fi acordată o singură dată, în ianuarie 2022, indiferent de venituri, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul spune că aceste măsuri sunt cele asumate în programul de guvernare, iar fundamentarea și finanțarea vor fi făcute prin bugetul aferent anului 2022, potrivit Digi24.

Cookies