Penibil: Mascaţii au spart casa unui pensionar şi l-au ameninţat cu pistolul pentru că au greşit adresa, azi-dimineaţă FOTO

de:
01 feb. 2011
0 Afișari
Penibil: Mascaţii au spart casa unui pensionar şi l-au ameninţat cu pistolul pentru că au greşit adresa, azi-dimineaţă FOTO

După cum susţine bucureşteanul, incidentul a avut loc la prima oră a dimineţii, când familia sa încă mai dormea. „Pe la 6 dimineaţa au spart poarta, uşa de la intrare în casă, ne-au pus cu faţa la perete şi ne-au ameninţat pe toţi cu pistolul. Când am întrebat pe cine caută, mi-au zis să tac şi să nu mai pun întrebări”, a povestit pentru B365.ro bărbatul, care a adăugat că în locuinţă sa se aflau la acea oră atât soţia, cât şi cei doi copii, o fată şi un băiat.

Mascaţii, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Inspectoratul General al Poliţiei Române,  greşiseră însă adresa.

„Vă daţi seama că m-am speriat îngrozitor de tare când m-am trezit că mă izbeşte cineva de perete şi îmi pune pistolul la cap. Eu sunt om paşnic, sunt pensionar pe caz de boală, nu am făcut rău nimănui”, a menţionat Ștefan Mihai pentru B365.ro

După câteva minute de teroare, timp în care bărbatul susţine că a fost întrebat de mai multe ori de mascaţi „Unde este Ursu?”, aceştia şi-au dat seama că nu au ajuns în locuinţa cui trebuie şi au plecat, fără a oferi niciun fel de explicaţie. „Erau vreo şase, şapte sau opt mascaţi, plus vreo doi civili. Nu am putut să-mi dau seama foarte bine din cauza fricii care au băgat-o în mine. Când au văzut că au greşit adresa au plecat mai departe pe stradă, iar când am ieşit eu nu i-am mai văzut. Nu au vrut să îmi spună de unde sunt „, a precizat Ștefan Mihai.

Potrivit bucureşteanul, adresa la care acesta locuieşte este strada Mureş, nr 4A. „Din câte ştiu eu mai sunt doi vecini care au numărul 4 la poartă. Dar la mine este 4A. Chiar acum sunt la Poliţie să întreb cum au ajuns mascaţii ăştia tocmai la mine”, a precizat bărbatul marţi dimineaţă la ora 09.30.

Nici două ore mai târziu, autorităţile nu i-au oferit mai multe detalii bărbatului despre vizita inopinată a mascaţilor. „Am vorbit cu domnul comandant de la secţia de poliţie din comună şi mi-a spus că deocamdată nu s-a aflat nimic. Dumnealui a sunat şi la judeţ şi la municipiu. Fiecare spune că nu e de la ei”, a menţionat bucureşteanul. Acesta a adăugat că, ulterior, a fost însoţit spre casă de doi poliţişti de la secţia din comună pentru a-l căuta pe „Ursu”.

Ulterior, Ștefan Mihai a fost informat de poliţiştii din comună asupra descinderii din zorii zilei: se pare că mascaţii căutau o femeie care domiciliază pe aceeaşi stradă, dar la numărul 4F.

Reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au declarat pentru B365.ro că desfăşoară percheziţii, împreună cu Structura Centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la peste 20 de adrese din judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Bacău. Acţiunea vizează persoane care ar fi luat credite cu documente false, însă reprezentanţii IGPR şi DIICOT au declarat că nu pot comenta deocamdată cazul lui Mihai Ștefan, din cauză că acţiunea este în curs de desfăşurare.

Ulterior, printr-un comunicat remis de DIICOT, procurorii precizează că audiază 15 persoane implicate într-o fraudă de trei milioane de lei, anchetatorii făcând zeci de percheziţii în Bucureşti, Slobozia şi Oneşti. „Procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti, Slobozia şi Oneşti în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani”, informează DIICOT.

Un incident similar a avut loc în luna noiembrie 2010 când o echipă de intervenţie a Poliţiei Capitalei a descins la o adresă greşită din Ghermăneşti, judeţul Ilfov, după ce Tribunalul Bucureşti a trecut datele eronate în autorizaţia de percheziţie. La studierea mandatului de percheziţie, poliţiştii şi-au dat seama că au greşit adresa, spunându-i proprietarului că îl căutau pe un urmărit general, pe nume „Balint”.

Institutul pentru Politici Publice s-a autosesizat în acest caz şi îi cere explicaţii ministrului Administraţiei şi Internelor – Traian Igaş pentru greşelile tot mai frecvente ale „mascaţilor”. „Institutul pentru Politici Publice (IPP) constată că «greşelile» structurilor de intervenţie specială ce execută sau participă la descinderi pentru reţinerea unor persoane sau pentru efectuarea unor percheziţii, s-au transformat în fapt curent. Ultimul exemplu este cel de astăzi, 1 februarie 2011, când poliţiştii au intrat în forţă, la ora 6.00 dimineaţa, în casa lui M.Ş. care locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii, în comuna Pantelimon, la o altă adresă decât cea unde se presupunea că s-ar fi aflat persoana căutată”, ”, se arată într-un comunicat de presă al IPP, remis marţi.

Oficialii IPP solicită, de asemenea, ministrului Igaş să identifice vinovaţii pentru a fi luate măsuri. „Solicităm domnului Igaş ca MAI să precizeze cum a fost posibil incidentul de astăzi, dacă poliţiştii şi-au cerut scuze pentru eroarea comisă, cine sunt persoanele vinovate de această eroare, în ce măsură aceste erori sunt consemnate în dosarele profesionale ale acestor vajnici luptători”, se specifică în comunicat.

Mihai Ștefan susţine că, în cursul după-amiezii de marţi, a depus plângere la Poliţia din comuna Pantelimon împotriva mascaţilor care i-au devastat locuinţa la 6 dimineaţa.

Cookies