ȘTIRI

Penele dese de curent din Capitală: Din cauza clienţilor, susţine Enel

„Pe fondul temperaturilor extrem de ridicate din ultima perioadă (cod portocaliu de caniculă), consumul de energie electrică a crescut, iar în unele cazuri suprasolicitarea instalaţiilor electrice de joasă tensiune a dus la creşterea numărului de întreruperi”, au comunicat reprezentanţii Enel pentru Mediafax.

În ultimele două zile, alimentarea cu energie a consumatorilor din Bucureşti a fost întreruptă de mai multe ori şi pentru perioade mai lungi. Unii consumatori nu beneficiază, miercuri, de alimentarea cu energie de câteva ore, în unele cazuri întreruperile prelungindu-se şi până la 48 de ore.

În perioada luni-miercuri numărul reclamaţiilor care s-au înregistrat cu privire la întreruperile energiei sau la anomaliile din instalaţiile electrice interioare au crescut cu 50%, comparativ cu o zi normală de vară.

De asemenea, în cursul zilei de marţi, în zona Muntenia Sud, regiune în care Enel deţine reţeaua de distribuţie a electricităţii, a fost înregistrat cel mai mare consum de electricitate din ultimii cinci ani, de 1.380 MWh.

„În luna iulie, consumul de electricitate în reţeaua de distribuţie Enel Muntenia Sud a crescut cu 16,8%, comparativ cu luna iunie. Comparativ cu luna iulie 2011, consumul de electriciate în iulie 2012 a crescut cu 14%. Această valoare este cea mai ridicată din ultimii zece ani”, arată Enel.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button