Pene de curent în București în cea mai caldă zi din an. Cartierele Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești au rămas fără curent din cauza caniculei

03 aug. 2021
369 Afișari
Pene de curent în București în cea mai caldă zi din an. Cartierele Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești au rămas fără curent din cauza caniculei
Pene de curent în București în cea mai caldă zi din an. Cartierele Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești au rămas fără curent din cauza caniculei. sursa foto: b365.ro

Pene de curent uriașe au avut loc în București în cea mai caldă zi din an, adică luni. Cartierele Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești au rămas fără curent din cauza caniculei timp de mai multe ore, explică E-Distribuție Muntenia. Multe dintre aceste neplăceri au fost rezolvate în decurs de câteva ore.

Pene de curent uriașe au avut loc luni, atunci când a fost cea mai caldă zi din București de anul acesta, iar efectele caniculei nu au întârziat să apară. Locuitorii Sectoarelor 1, 2, 3 și 6 au avut de suferit mai multe căderi de energie electrică.

Mai multe cartiere din București au suferit pene de curent din cauza caniculei

Se pare că zonele vizate de pene de curent au fost cartierele Dristor-Vitan, Pantelimon, Bucureștii Noi și Giulești, dar și cartierul Militari. Mai mult, au fost probleme și cu internetul și semnalul TV în zonele în care electricitatea a revenit. E-Distribuția Muntenia a transmis că a intervenit și a restabilit alimentarea cu energie electrică.

Zona Dristor-Fizicienilor nu a avut curent până la ora 21.00

Astfel, în zona Dristor-Fizicienilor situația a fost remediată la ora 21.00, în timp ce în zona Pantelimon se aștepta remedierea în jurul orei 23, conform Enel. Și în Dristor-Fizicienilor au fost semnalate probleme cu internetul și semnalul TV după revenirea curentului, scria hotnews.ro.

Și cartierul Militari a fost afectat de o pană de curent de aproape șapte ore, de la orele 16.00-17.00 până la ora 23.00. De asemenea, în zona Giulești curentul nu revenise nici la ora  23.20.

Canicula a provocat pene de curent în București, anunță E-Distribuție Muntenia

E-Distribuție Muntenia a transmis încă de săptămâna trecută că întreruperile de curent au fost provocate de temperaturile extrem de ridicate înregistrate în Capitală în ultimele zile. Acest lucru a dus și la o creștere a consumului de energie electrică. Autoritățile așteaptă în aceste zile valori record ale consumului de energie electrică din cauza caniculei.

În legătură cu penele provocate luni, 2 august, E-Distribuție Muntenia a anunțat că „echipe au intervenit și au restabilit în cel mai scurt timp cu putință alimentarea cu energie electrică a clienților din zonele Dristor și Vitan. Avaria a apărut în urma lucrărilor executate de terți pe traseul cablurilor electrice subterane din zonele respective, ducând la deteriorarea echipamentelor. Echipele E-Distribuție Muntenia intervin de fiecare dată când le sunt semnalate astfel de incidente, pentru reluarea în siguranță a alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, a transmis E-Distribuție Muntenia într-o informare.

 

Temeperaturile ridicate cresc consumul și duc la avarii ale rețelei de furnizare a energiei electrice

Vineri, 30 iulie, E-Distribuție Muntenia transmitea că temperaturile foarte ridicate înregistrate în București în ultimele zile au condus la creșterea consumului de energie electrică și că suplimentează numărul echipelor din teren, pentru a interveni în cel mai scurt timp posibil în cazul unor eventuale avarii în rețeaua de distribuție a energiei electrice, pe fondul condițiilor meteorologice extreme.

Miercuri, 28 iulie 2021, a fost înregistrat un nou record, după ce au fost depășite valorile consumului record de electricitate în sezonul de varã înregistrate acum două săptămâni (în data de 15 iulie 2021), anunța Transelectrica.

Atunci a fost înregistrat un consum instantaneu maxim de 8.865 MW, în intervalul orar 13:00 – 14:00, și un consum mediu al zilei de 7503 MW, cu 29 MW mai mult decât consumul mediu al zilei de 15 iulie 2021, când a fost înregistrat precedentul record din 2021.

Clienții din București și județele Ilfov și Giurgiu au la dispoziţie numărul gratuit 0800.070.888 pentru semnalarea întreruperilor în alimentarea cu energie electrică. În urma apelurilor, aceștia sunt informați cu privire la zonele afectate de avarii și la intervalul de remediere a acestora, mai spune E-Distribuție Muntenia.

Cookies