„Pelicanul“ a dat şpagă pentru licenţe de taxi

de:
12 ian. 2012
4 Afișari
„Pelicanul“ a dat şpagă pentru licenţe de taxi

Mihai Ghişă, patronul firmei de taximetrie ilfovene „Pelicanul“, acuzată că a invadat Bucureştiul deşi nu are autorizaţii suficiente pentru toate maşinile, a lansat acuzaţii grave la adresa reprezentanţilor Primăriei Generale, care ar fi primit sume mari de bani drept şpăgi pentru acordarea autorizaţiilor de taxi în Capitală, scrie Adevărul.ro „Părerea mea e că preţul este de minim 100.000 de euro. Minimum!“, spune Mihai Ghişă. Este abrobat imediat de către asociatul său, Cristian Lăzărescu. „Firme de taximetrie care nu îndeplineau condiţiile prelungirii autorizaţiilor au primit autorizaţii pe şpagi, şpăgi enorme!“, susţine Lăzărescu. Banii ar fi fost primiţi de către un angajat al Primăriei Capitalei, subaltern al lui Ion Dedu, directorul Direcţiei de Transport a Primăriei Capitalei, cel care eliberează licenţe pentru taximetrişti în Bucureşti.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că nu cunosc absolut nimic despre fapte de agest gen. „Aceasta este o acuzaţie foarte gravă, este vorba despre un comportament personal, care nu are nicio legatură cu instituţia Primăriei Capitalei. Va recomandam sa sesizati organele abilitate in acest sens“, au declarat ei. Mihai Ghişă recunoaşte că şi el a dat şpagă la rândul său, fără a da însă prea multe detalii. „Am dat şi eu, toţi am dat şpagă“, a spus scurt cel numit „Pelicanul“.

În Bucureşti, potrivit Primăriei Generale, există peste 10.000 autorizaţii de taximetrie valabile. 8.200 dintre acestea au fost reînnoite până în 28.02.2015.

Cookies