Pelerinajul prezidențiabililor de SFÂNTA MARIA. Victor Ponta a fost și la ortodocși și la catolici

de:
15 aug. 2014
6 Afișari
Pelerinajul prezidențiabililor de SFÂNTA MARIA. Victor Ponta a fost și la ortodocși și la catolici

SFÂNTA MARIA MARE: Sărbătoarea este însă și un bun prilej pentru politicieni pentru a mai câştiga capital electoral. Fiind un an cu alegeri prezidenţiale, ochii sunt aţintiţi asupra principalilor candidaţi la cea mai înaltă funcţie din stat.Politicienii s-au alăturat în această zi credincioșilor la diverse mănăstiri din țară.

Victor Ponta a participat vineri la trei slujbe de Sfânta Maria. Prim ministrul a mers vineri dimineaţa, în județul Suceava, la Cacica şi Putna, iar în cursul serii s-a aflat la Cluj, la slujba de la Mănăstirea Nicula. Premierul României a venit în pelerinaj la mănăstirea din judeţul Cluj cu elicopterul, informează realitatea.net.

Elena Udrea a participat vineri, la acțiuni în teritoriu, tot cu ocazia acestei sărbători, la Mănăstirea Tismana.

PELERINAJ POLITIC SF MARIA: Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis a dat (doar) un comunicat în care-l atacă pe Traian Băsescu pe tema reducerii TVA și punctează caracterul religios al sărbătorii.

„Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, ne apropie an de an de credinţă şi de spiritualitate. Astăzi, ne aplecăm din nou asupra a ceea ce reprezintă această Sfântă Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi şi catolici şi cred că trebuie să folosim acest prilej pentru a ne regăsi liniştea sufletească, dincolo de tumultul cotidian. Peste două milioane de români îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Cu această ocazie, le doresc tuturor sănătate, bucurie şi belşug!”, se arată în mesajul transmis de Iohannis.

PELERINAJ POLITIC SF MARIA: Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la prezidenţiale, a început periplul încă de dimineaţă, când s-a deplasat la Cacica, însoţit de soţia sa, Daciana, de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu şi de primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita. Localitatea este cunoscută pentru biserica romano-catolică ridicată în 1904.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, şi stareţul Mănăstirii Putna, Velnic Melchisedec, i-au binecuvântat pe premierul Victor Ponta şi pe soţia acestuia, Daciana Sârbu, la sfârşitul slujbei care a fost oficiată vineri la Mănăstirea Putna şi la care au participat peste 10.000 de persoane.

Liviu Dragnea l-a însoţit și el pe premier la Putna şi Cacica. Ioan Rus s-a aflat însă la Cluj.

PELERINAJ POLITIC SF MARIA: Victor Ponta a declarat încă de luni că va asista atât la slujbele credincioșilor ortodocși, cât și la catolici. „Vreau să vă anunţ foarte clar că pe 15, de Sfânta Maria, voi fi prezent la slujba romano-catolică de la Cacica, acolo unde Guvernul a sprijinit realizarea unei lucrări de comemorare a fostului papă Ioan Paul al II-lea. Am fost invitat şi voi merge la evenimentele bisericii grecocatolice, ale cultelor reformate sau neoprotestante, am felicitat comunitatea musulmană din România cu ocazia încheierii Ramadanului. România este o ţară în care absolut toţi cei care au o credinţă şi chiar şi cei care nu au nicio credinţă pot să trăiască respectând Constituţia şi legile ţării”, a anunţat încă de luni Victor Ponta, potrivit Gândul.info.

Președintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de felicitare românilor care își aniversează onomastica de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, dar și comunității navale românești, cu ocazia Zilei Marinei Române. 

„Ziua de 15 august este o zi cu dublă semnificaţie pentru poporul român, prăznuim «Adormirea Maicii Domnului» şi, în acelaşi timp, serbăm Ziua Marinei Române. În primul rând, le transmit tuturor românilor care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică gândurile mele bune însoţite de cele mai calde urări de sănătate şi împliniri alături de cei dragi!”, se arată în mesajul şefului statului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei le-a transmis urări tuturor celor care „poartă frumosul nume al Maicii Domnului”, într-o postare pe facebook.

Cookies