Pelerinajul de Sf. Dumitru, păzit de polițiștii locali

de:
23 oct. 2013
0 afișări
Pelerinajul de Sf. Dumitru, păzit de polițiștii locali

Aproximativ 70 de agenți locali vor contribui, începând de mâine, la menținerea ordinii publice în zona Dealului Mitropoliei, acolo unde este așteptat un număr mare de pelerini care vor veni la moaștele Sfântului Dumitru – ocrotitorul Bucureștilor. În colaborare cu reprezentanții Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor și ai Patriarhiei Române, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică vor supraveghea, în principal, zona Pieței Unirii în vederea combaterii comerțului ambulant stradal, a evitării scandalurilor și a prevenirii infiltrării în rândul enoriașilor a unor persoane care, sub falsă identitate de cleric, vor dori să strângă pomeni. Zona de pelerinaj va fi supravegheată – sprijinind celelalte forțe de menținere a ordinii publice – și de formațiuni din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București. Agenții Serviciului de Circulație din cadrul P.L.M.B. vor sprijini acțiunile de fluidizare și restricționare a traficului în zona Dealului Patriarhiei.

Poliția Locală a Municipiului București și Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor atrag atenția pelerinilor să evite a cumpăra obiecte de cult sau diferite produse din alte zone decât cele autorizate. Totodată, pelerinii sunt sfătuiți să nu ofere bani cerșetorilor. Astfel, se vor putea evita cazurile de genul celor petrecute în anii anteriori, atunci când agenții P.L.M.B. au reținut în vederea sancționării adulți care își forțau copii să ceară de pomană.
Anul trecut, polițiștii din cadrul P.L.M.B. și agenții Patrulei Călare a Municipiului București au recuperat peste 50 de obiecte de cult furate de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română, au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale speculanților și au reținut un călugăr fals care strângea bani din unsul cu mir – mirul fiind, de fapt, ulei pentru salată.

De asemenea, aproximativ 200 de poliţişti bucureşteni vor acţiona în perioada 24 – 30.10.2013, pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea „Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor” şi „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”. Poliţia Capitalei va acţiona pentru menţinerea ordinii publice în zona adiacentă locului de desfăşurare a manifestărilor religioase, pentru fluidizarea traficului rutier în zonă, precum şi pentru a asigura cetăţenilor un climat de linişte şi siguranţă publică.

Se va urmări cu preponderenţă prevenirea stărilor conflictuale, identificarea persoanelor cu un comportament turbulent, prevenirea furturilor din buzunare, de şi din autovehicule sau a altor acte ce pot aduce atingere bunurilor, integrităţii şi sănătăţii persoanei sau de natură să perturbe desfăşurarea normală a manifestărilor religioase.

Totodată, Brigada Rutieră a Capitalei va lua măsuri în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal în zona adiacentă Catedralei Patriarhale şi a celorlalte obiective din programul manifestării religioase, pe trasele de deplasare şi de desfăşurare a procesiunilor, şi va dispune măsurile necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a circulaţiei rutiere în municipiul Bucureşti.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei vă recomandă:

manifestaţi răbdare şi evitaţi implicarea în conflicte de orice natură;
respectaţi indicaţiile forţelor de ordine şi ale poliţiştilor care dirijează traficul rutier;
nu consumaţi băuturi alcoolice dacă intenţionaţi să conduceţi autovehicule;
adoptaţi un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi;

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112. Totodată, puteţi sesiza problemele din trafic la numărul de telefon 021.9544.

Cookies