Pelerinajul ca o luptă: Femei îmbrâncite şi arcade sparte la Patriarhie

de:
26 oct. 2010
0 afișări
Pelerinajul ca o luptă: Femei îmbrâncite şi arcade sparte la Patriarhie

Luni noapte, coada formată de pelerini s-a dublat faţă de noaptea precedentă. În fiecare oră, la moaşte s-au închinat câte 2.500 de credincioşi, iar rândurile acestora au continuat să se îngroaşe înspre dimineaţă, informează Știrile ProTV.

Când credincioşii au realizat câte ore mai au de aşteptat să se închine la rămăşiţele sacre, aceştia s-au îmbrâncit şi au profitat de fiecare ocazie să avanseze la rând luându-le locul celor din faţă.

O tânără de 21 de ani, însărcinată în luna a şasea, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost îmbrâncită din toate părţile de pelerinii nerăbdatori. O altă femeie a căzut s-a ales cu arcada spartă după ce a căzut, iar mulţimea a călcat-o în picioare. Printre miile de pelerini se aflau şi bătrâni care de-abia se mai puteau ţine pe picioare după lungile ore petrecute în aşteptare.

Astăzi se anunţă o zi şi mai agitată. În această zi este celebrat praznicul Sfântului Mucenic Dimitrie, ocazie cu care patriarhul Bartolomeu de Constantinopole i se va alătura Preafericitului Daniel în oficierea slujbei de la prânz.

Cookies