ÎN BUCUREȘTI

Pelerinaj în București. Credincioșii se închină la moaștele Sfântului Nectarie

Credincioșii se închină zilele acestea la moaștele Sfântului Nectarie, la Mănăstirea Radu Vodă din București. Până când se pot ruga pelerinii la sfântul vindecător.

Pelerinaj în București. Credincioșii se închină la moaștele Sfântului Nectarie, scoase în afara Mănăstirii Radu Vodă.

Credincioșii se închină la moaștele Sfântului Nectarie

Sâmbătă a început sărbătoarea hramului Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti. Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina au fost așezate în curtea bisericii.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a condus procesiunea de așezare a sfintelor moaște, conform informațiilor oficiale transmise de basilica.ro.

„Sfântul Nectarie este unul dintre sfinţii vindecători, făcători de minuni, şi grabnic ajutători ai credincioşilor.”, a declarat Presfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, potrivit sursei citate.

Din anul 2002 un fragment din moaștele Sfântului Nectarie se află în Mănăstirea Radu Vodă din Capitală.

Recomandăm și: În Catedrala Mântuirii Neamului din București s-a arătat un înger de 13 metri. Insight în cel mai spectaculos șantier din România și din lume

Credincioșii se pot ruga sfântului vindecător până marți seara (9 noiembrie), ziua de cinstire a Sfântului Nectarie.

Pelerinaj în București

În 2021 se împlinesc 60 de ani de la canonizarea Sfântului Nectarie de la Eghina.

„Aşezământul monastic îşi sărbătoreşte hramul principal în ziua Sfintei Treimi.”, potrivit sursei citate.

Voievodul Alexandru al II-lea Mircea (1568-1577) şi doamna sa, Ecaterina, au ctitorit Mănăstirea Radu Vodă din București. Voievodul a vrut să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru că a obținut victoria în lupta purtată pe aceste locuri împotriva lui Vintilă-Vornicul şi Dumbravă-Vornicul. Vodă a ridicat-o cu gândul ca aceasta să devină Mitropolia Bucureștiului.

„Pe Sfantul Nectarie îl durea suferința semenilor și de aceea a cerut de la Domnul Harul tămăduirii. Vindecandu-i insa pe cei ce sufereau de boli fara leac, atat Dumnezeu cat si Sfântul nostru Parinte doreau de la dansii ca dupa tamaduire sa se caiasca si sa-si schimbe viata si sa urmeze voia lui Dumnezeu; acelasi lucru il cereau si de la cei ce aflau ca exista Dumnezeu si ca El ii iubeste pe oameni.”, conform sfantulnectarie.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button