Atenţie şoferi! De la 1 ianuarie, chiar şi de la o bere vă alegeţi cu dosar penal!

de:
22 dec. 2011
0 Afișari
Atenţie şoferi! De la 1 ianuarie, chiar şi de la o bere vă alegeţi cu dosar penal!

Dacă până acum, şoferii erau amendaţi până la pragul de 0,8 alcoolemie în sânge şi li se reţinea permisul timp de trei luni, după intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, pragul alcoolemiei scade la 0,5. În cazul în care sunteţi prinşi pe picior greşit, pe lângă suspendarea permisului de conducere vă veţi alege şi cu dosar penal şi riscaţi o pedeapsă între unu şi cinci ani de închisoare.

În plus, amenzile de circulaţie din legislaţia românească se vor majora de la începutul anului viitor. Potrivit Codului Rutier aflat in vigoare, cuantumul punctului de amenda se stabileste automat, in functie de salariul minim brut pe economie. Acesta este stabilit prin hotarare de guvern si intra in vigoare la inceputul anului. Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, prevede Codul Rutier. Asta inseamna ca punctul de amenda valoreaza 70 de lei, de la 1 ianuarie 2012, fata de 67 de lei cat este in prezent. In aceste conditii, iata cum se vor modifica cele mai frecvente amenzi date de politisti pentru abaterile de la lege.

Iniţiativa de modificare a pragului de alcoolemie aparţine Poliţiei Rutiere şi a fost aprobată de Camera Deputaţilor, în speranţa că noua modificare îi va descuraja pe şoferi să se urce la volan după ce au băut.

Cookies