Pedeapsă maximă pentru Mircea Băsescu, cere DNA în dosarul lui Bercea Mondial. Decizia, vineri

de:
11 dec. 2015
0 afișări
Pedeapsă maximă pentru Mircea Băsescu, cere DNA în dosarul lui Bercea Mondial. Decizia, vineri

Mircea Băsescu nu a recunoscut că a luat bani în dosarul în care este implicat şi clanul Bercea. Procurorii cer în cazul său pedeapsa maximă, conform Româniatv.net. Totuşi, încă nu s-a stabilit încă despre câţi ani ar fi vorba.

În acest dosar Marian Căpăţână şi-a recunoscut o parte din vină.

Fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, a primit 12 ani şi 11 luni de închisoare, iar Izaura Anghel 4 ani şi 6 luni, în dosarul de şantaj cu fratele lui Traian Băsescu. De asemenea, Marius Constantin a primit 4 ani şi 6 luni de închisoare, iar Fănica Anghel, soţia lui Bercea Mondial, va sta 3 ani şi 9 luni în spatele gratiilor, potrivit deciziei instanţei din 29 octombrie.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a spus atunci că a cerut în plus daune morale de 1 milion de euro pentru clientul său, precizând că instanţa este cea care va decide valoarea despăgubirilor. El a menţionat că acţiunea civilă este întemeiată pe faptul că a fost adus un prejudiciu de imagine clientului său, dar şi presiunea la care a fost supus de către inculpaţi în urma acţiunilor de şantaj.

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică-Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, la sfârşitul lunii iunie 2014, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Cookies