Pe unde prin București s-a plimbat Wednesday Addams. Tim Burton a ales România ca principal platou de filmare pentru noul serial Netflix

25 nov. 2022
11099 Afișari
Pe unde prin București s-a plimbat Wednesday Addams. Tim Burton a ales România ca principal platou de filmare pentru noul serial Netflix
Pe unde prin București s-a plimbat Wednesday Addams. Tim Burton a ales România ca principal platou de filmare pentru noul serial Netflix | Sursă foto: Captură YouTube

Noul serial marca Netflix, regizat de celebrul Tim Burton, a fost filmat în numeroase locații din București și din România. Wednesday Addams s-a plimbat atât prin Capitală, cât și prin zona de munte.

Pe unde prin București s-a plimbat Wednesday Addams

Serialul Wednesday, proaspăt apărut pe platforma Netflix, a fost un real succes. În prima zi de la lansare acesta a ajuns în top 10 cele mai vizionate show-uri în România și alte state. Regizorul serialului a fost nimeni altul decât Tim Burton.

Serialul prezintă povestea adolescentei Wednesday la Academia Nevermore. Aceasta încearcă să învețe cum să își stăpânească puterile și vrea să deslușească un misterul ce i-a afectat familia în trecut.

Multe dintre locațiile văzute în serial se află în România.

A fost grozav să venim aici, în România, pentru că totul s-a potrivit în mod ciudat în universul FAMILIEI ADDAMS. Încercarea de a face România să semene cu Vermontul a fost o provocare interesantă, dar am reușit să găsim multe noi locații. Iar în studio, am avut spațiul necesar pentru a crea platouri, așa că a fost minunat că am putut face acest lucru.

Am avut spațiu suficient ca să construim exterioare, respectiv să construim orașul Jericho. Este ca și cum decorurile ar prinde viață, iar asta susține întreaga atmosferă a serialului”, a declarat Tim Burton.

Unde au fost filmate scenele din serialul Netflix

Multe dintre cadrele văzute în serial au fost filmate chiar aici în București. Iată care sunt locațiile de filmare:

  • Universitatea Politehnică,
  • Bazinul de înot Dinamo,
  • Grădina botanică Dimitrie Brândză,
  • Casa Monteoru,

De asemenea, locația principală a serialului, Academia Nevermore, este și ea situată în România. Aceasta este reprezentată de Castelul Cantacuzino din Bușteni.

Alte locații din țară ce apar în serial sunt: Conacul Olga Greceanu din Dâmbovița și Gara Regală din Sinaia.

În serial apar și doi actori români. Aceștia interpretează personaje importante din familia Addams. Iată despre cine este vorba.

Victor Dorobanțu: îl interpretează pe „Thing” – cea mai celebră mână din lume. Acesta apare în toate cele 8 episoade.

Thing-serialul-Wednesday
Thing – serialul Wednesday | Sursă foto: Instagram

George Burcea: îl interpretează pe „Lurch” – valetul familiei. Acesta apare în 3 episoade ale serialului.

Lurch - serialul Wednesday | Sursă foto: Captură YouTube
Lurch – serialul Wednesday | Sursă foto: Captură YouTube
Cookies