Pe unde mai e parcată mașina primarului general Nicușor Dan? Pe unde nu e voie în București | FOTO

19 aug. 2022
12853 Afișari
Pe unde mai e parcată mașina primarului general Nicușor Dan? Pe unde nu e voie în București | FOTO
Pe unde mai e parcată mașina primarului general Nicușor Dan? Pe unde nu e voie în București | SURSA FOTO: gândul.ro

Și chiar dacă nu ai mașină, tot știi destul de bine că, zilele astea, e mare tevatură cu locurile de parcare în București. Că a început ditai  “Revoluție din parcare”, prin care municipalitatea anunță că s-a terminat cu parcarea brambura, pe trotuare, pe banda 1 ori pe străduțe. Că,  de la Sfântă Mărie,  se parchează numai contra cost și civilizat, altminteri ți se ridică autoturismul sau măcar ți se blochează roțile.

Pe unde mai e parcată mașina lui Nicușor Dan

În acest context imperativ al parcărilor civilizate în Capitală, jurnaliștii Gândul au fotografiat mașina primarului general Nicușor Dan parcată neregulamentar,  undeva pe o stradă aflată într-o așa-numită ”zonă roșie”. O altă fotografie arată mașina lui Nicușor Dan lăsată undeva în mijlocul străzii. Mai multe imagini cu mașina primarului general al Capitalei, AICI.

În repetate rânduri,, Nicușor Dan le-a tot vorbit bucureștenilor despre nevoia de schimbare a comportamentului de parcare în oraș. Recent, le amintea că, începând de luni, 15 august 2022, vor fi amendați toţi șoferii care parchează pe locurile din zona centrală a Capitalei, amenajate de Municipalitate, şi nu plătesc. 

Nicușor Dan, discursul oficial despre parcarea în București

Nicușor Dan a tot spus că în marile orașe din Occident taxa de parcare reprezintă 7-8% din bugetul local, lucru care nu se întâmplă în București, unde oamenii parchează mai degrabă aiurea ca să nu platească taxele din parcările special amenajate. Tot Nicușor Dan mai spune că un scop important al “Revoluției din Parcare e acela  de a stimula oamenii să folosească transportul public.

Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate din Bucureşti, de a stimula oamenii să folosească transportul public, de a avea, implicit, un mediu mai curat.

Primarul mai spunea că nu este normal ca în anumite zone din oraș să existe parcări cu plată goale, dar trotuarele să fie pline de mașini parcate ilegal. În situațiile de acest gen vor lua măsuri Poliția Capitalei și Poliția Locală.

Cookies