Pe Prelungirea Ghencea a fost demolat Geo Center, complexul de chioșcuri care popula spațiul public de 28 de ani

22 apr. 2022
13363 Afișari
Pe Prelungirea Ghencea a fost demolat Geo Center, complexul de chioșcuri care popula spațiul public de 28 de ani

Începută în urmă cu o săptămână, Primăria Sectorului 6 anunță că a terminat, vineri, demolarea chioșcurilor care s-au construit, în ani de zile, fără autorizație, pe Prelungirea Ghencea. În locul magazinelor reunite sub denumirea de complex comercial Geo Center, din care a mai rămas un morman de moloz, Primăria Sectorului 6 promite să amenajeze peisagistic locul.

În urmă cu o săptămână, primarul Ciprian Ciucu spunea, legat de actiunea de eliberare a domeniului public, că nu demolează chioșcurile ca să dea spațiul altcuiva.

„Nu facem altceva decât să punem în legalitate. Nu are nimeni dreptul să ocupe în interes personal spațiul public. Au fost destule, în plus am dărâmat și garajele. Numai garajele au fost câteva sute. Din aceeași logică și aceeași politică pe care am aplicat-o în general, indiferent de ce înseamnă construcție pe spațiul public.

După cum știți, întotdeauna vin cu amenajări peisagistice. Ca să zic pe românește și drept, nu demolăm acum să îi dăm altcuiva spațiul. Și Băsescu a demolat chioșcurile. Noi considerăm că poate să vină cineva cu o investiție legală, cu autorizație de construire cu tot, pentru a desfășura pe spațiul public activități comerciale.

Acolo o să trecem prin Consiliul Local un regulament și să vină să liciteze.”, a declarat Ciucu.

La începutul anului 2022, Primăria Sectorului 6 a anunțat că a identificat aproape 450 de garaje construite în mare parte ilegal, între blocuri, și pe care a anunțat că le demolează pentru a amenaja noi locuri de parcare sau spații verzi.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies