ARHIVA B365

Pe cine turna Irinel la Securitate: Pe Puiu Popoviciu și Doina Levința, între alții

O notă informativă din 21 octombrie 1985, semnată de Columbeanu, dezvăluie un episod petrecut în Atena – Grecia.
El arată că, în perioada respectivă, a făcut o excursie, cu două maşini, în Grecia şi Turcia, împreună cu Gabriel (Puiu) Popoviciu şi cu Radu Dimofte. „În ultima zi a călătoriei, când trebuia să ne întoarcem în ţară, Radu Dimofte a refuzat să-şi încarce valiza în portbagaj, susţinând că el rămâne în Grecia”, arată Columbeanu în nota transmisă Securităţii. El continuă, arătând că niciun moment în perioada sejurului nu a bănuit intenţia lui Dimofte de a nu se întoarce în ţară, neavând vreun indiciu în acest sens. Astfel, în viziunea de atunci a lui Columbeanu, Dimofte a fost un „trădător” – informează evz.ro.

Popoviciu şi Dimofte sunt şi astăzi parteneri de afaceri şi pozează în milionari de succes. Primul este ginerele lui Ion Dincă, fost viceprim ministru al lui Ceauşescu. Din cauza reputaţiei lui dure, Dincă mai era numit şi Ion Teleagă. Popoviciu controlează, alături de Radu Dimofte, cel mai important proiect imobiliar din Bucureşti – mallul din Băneasa şi proiectele de birouri şi rezidenţiale din zonă. Valoarea totală a proiectului imobiliar depăşeşte 2 miliarde de euro. Popoviciu este şi al doilea proprietar de hoteluri din Bucureşti.

O altă notă informativă semnată de viitorul milionar capitalist o caracterizează pe creatoarea de modă Doina Levintza. Astfel, pe 23 mai 1984, Irinel Columbeanu relata despre aceasta că „a fost căsătorită cu fostul regizor de televiziune Alexandru Bocăneţ”, „că este o femeie deşteaptă” şi că alături de noul soţ, Dan Coman, dispune „de o situaţie materială bună”. În acest sens, „cu toate că nu se manifestă ostil faţă de regimul nostru, în unele cercuri intime, modul în care comentează diferite aspecte ale vieţii cotidiene de la noi duce la concluzia că cei doi nu sunt ataşaţi politicii duse de regimul nostru”, arată Irinel Columbeanu într- o altă notă transmisă Securităţii. Creatoarea de modă nu a dorit să comenteze aceste dezvăluiri


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button