Pe cine aduce Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății! Numire importantă în funcția de secretar de stat

07 ian. 2021
52 afișări
Pe cine aduce Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății! Numire importantă în funcția de secretar de stat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, miercuri, pe Facebook, un mesaj prin care anunța că a numit un nou secretar de stat în MS, pe doctorul Andreea Moldovan.

Mesajul lui Vlad Voiculescu după noua numire

„Doamna doctor Andreea Moldovan este de astăzi Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Mulți dintre voi o cunosc deja pentru că a fost în prima linie încă de la izbucnirea epidemiei de COVID. Pentru cei care nu o cunosc încă, Andreea Moldovan a absolvit Medicina în Târgu Mureș, este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie, iar în anul 2009 a devenit Bursieră de Excelență a Societății Internationale de Boli Infecțioase.

A făcut un stagiu la Geneva unde a lucrat în același spital cu profesorul universitar Didier Pittet, considerat părintele modern al igienei mâinilor, măsurile propuse de echipa lui, răspândite mondial, conducând la scăderea importanta a ratei infecțiilor nosocomiale din spitale și salvarea de vieți omenesti.

S-a reîntors în țară, iar în 2013 spitalul în care Andreea Moldovan a fost coordonator al Compartimentului Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale a câștigat premiul de Cel mai curat spital din Europa, premiu acordat de Organizația Mondială a Sănătății. De anul trecut a preluat funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital încadrat de la începutul pandemiei în linia întâi COVID.

S-a implicat, alături de alți voluntari, în cursuri și campanii de informare despre importanta igienei mâinilor, igienei generale, consumului de antibiotice și prevenirii infecțiilor atât pentru cadre medicale cât și pentru studenți, populație generală sau copii. Îi mulțumesc doamnei doctor că a acceptat să se alăture echipei de la Ministerul Sănătății. Va avea pentru perioada următoare responsabilitați pe gestionarea crizei și campania de vaccinare”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Cookies