ARHIVA B365

Pe cine a pus Ponta șefi la anti-fraudă: un fost iubit al Dacianei, un vameș cu dosar penal

Pe 5 septembrie, prin decizii ale prim-ministrului publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi, Ponta le-a semnat numirile în funcţiile de şefi ai proaspăt înfiinţatelor direcţii regionale antifraudă lui Claudiu Codrea (Bucureşti), lui Cosmin Georgescu (Suceava), lui Daniel Dinulescu (Constanţa), lui Gabriel Valentin Cărbubaru (Alexandria), lui Adrian Paul Voicu (Târgu Jiu), lui Călin Valer Vesa (Deva), lui Iulian Bogdan Gheorghe (Oradea) şi lui Laurenţiu Dan Puşdercă (Sibiu).

Noul mega-ANAF funcţionează în subordinea lui Gelu – Ştefan Diaconu, un apropiat al vicepremierului Daniel Chiţoiu, căruia i-a fost şi secretar de stat la Ministerul Economiei. Şeful său de cabinet, Claudiu Codrea a fost de altfel şi primul numit şef la Antifraudă Bucureşti. Numirile au fost făcute pentru poziţiile de inspectori generali adjuncţi. Toţi cei învestiţi în funcţie conduc însă instituţiile, având în vedere că inspectorii generali vor fi numiţi abia după concurs, după un calendar imprecis.

La 36 de ani, Adrian Paul Voicu numit şef al Antifraudei la Târgu Jiu, era de un an, după schimbarea de putere din 2012, adjunct la comisariatul general al Gărzii Financiare. Adus de la Timişoara, Voicu a fost promovat pe filiera PSD, partid care l-a susţinut de altfel şi în 2009 când a fost numit, atât cât au stat social-democraţii la guvernare în coaliţia cu PDL, director coordonator la Garda Financiară Timiş.

După ieşirea PSD din Guvern, a revenit pe o poziţie de comisar la Garda Financiară din Timişoara din care a plecat temporar, în 2011, fiind respins la testele profesionale. Episodul a fost pus public pe seama unui conflict cu deputatul PDL Alin Popoviciu, dată fiind relaţia lui Voicu cu PSD şi controalele pe care le făcuse la o firmă a parlamentarului.

Este de altfel de notorietate prietenia lui Adrian Voicu cu Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta şi liderul PSD Timiş, ca şi faptul că Adrian Voicu a avut o relaţie amoroasă cu europarlamentarul Daciana Sârbu înainte de căsătoria ei cu actualul prim-ministru care a semnat joi numirea. „Nu neg relaţia pe care am avut-o cu Daciana, dar nu vreau să vorbesc despre ea”, spunea Adrian Voicu, în 2009.

Mai multe, pe Gândul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button