Pe cine a plătit Nelu Iordache pentru a obţine autorizaţiile pasajului de la Mihai Bravu

de:
03 mai 2016
9 Afișari
Pe cine a plătit Nelu Iordache pentru a obţine autorizaţiile pasajului de la Mihai Bravu

Astfel, Iordache a susţinut că banii ar fi ajuns la Mădălin Dumitru printr-o firmă a unui prieten, la sugestia fostului consilier al lui Sorin Oprescu, Solomon Wigler, scrie Adevărul.

A apărut o schimbare de proiect şi trebuiau emise o serie de noi avize. Solomon Wigler mi-a cerut să iau legătura cu Mădălin Dumitru. Cel din urmă mi-a cerut, în octombrie 2012, să plătesc 100.000 de euro către firma Elektra Invest SRL pentru a mi se aproba proiectul. Am plătit 300.000 de lei lui Dan Oproescu de la Elektra„, a susţinut Iordache în denunţul făcut în faţa instanţei.

Pe 23 septembrie 2015, un alt om de afaceri, Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, a dat o altă declaraţie de martor în acelaşi dosar al lui Mădălin Dumitru. Berna a recunoscut că Dumitru i-a cerut să facă nişte lucrări de construcţii acasă la soacra acestuia, dar că i-au fost plătite lucrările.

Eu am plătit omul care a făcut acele lucrări în timpul său liber, deşi era angajatul meu. Inculpatul mi-a plătit contravaloarea lucrărilor. Am făcut lucrările pentru inculpat, în principal din motive umanitare şi, în secundar, pentru că totuşi inculpatul deţinea o funcţie importantă„, a arătat Berna în faţa judecătorilor.

Potrivit procurorilor, Mădălin Dumitru ar fi primit mai multe maşini de lux din partea unor firme cu care primăria avea contracte în derulare. Instanţa a dispus efectuarea unei expertize tehnice pentru stabilirea contravalorii folosinţei acestor maşini de către familia lui Dumitru, în mai multe perioade. Astfel, iarna, când se deplasa în concedii, deoarece avea nevoie de mai mult spaţiu în portbagaj, Dumitru pleca la drum cu un Audi Q7. În alte perioade ale anului, fostul director din primărie apela la un Mercedes de ultimă generaţie, autoturism înregistrat pe numele mamei sale. Soacra şi sora sa au fost alte beneficiare ale maşinilor lui Mădălin Dumitru, printre care un Audi A5 şi un Chrysler Grand Voyager. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru miercuri, la Tribunalul Bucureşti. Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei generale de infrastructură şi servicii publice (DGISP) din Primăria Capitalei, a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2014, fiind acuzat că administra firme, deşi legea îi interzicea acest lucru, şi că a primit bani şi bunuri pentru a acorda contracte ale municipalităţii. Mădălin Dumitru este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la infracţiunea de spălare de bani şi fals în declaraţii. Potrivit procurorilor, Dumitru, în calitate de director al DGISP, deşi avea obligaţia de a-şi declara averea, în condiţiile prevăzute de lege, a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la veniturile realizate în perioada 2008 – 2013.

În declaraţia de avere din 4 noiembrie 2008, nu ar fi menţionat venituri de 150.000 de euro obţinute ca urmare a încheierii antecontractului de vânzare – cumpărare pentru un teren în suprafaţă de 217 metri pătraţi din Bucureşti. De asemenea, în declaraţia de avere din 4 noiembrie 2010 nu ar fi trecut venituri de 90.200 lei obţinute din cesionarea părţilor sociale la SC Magistral SRL, al cărei reprezentant era. În declaraţia de avere din 10 iunie 2013, Dumitru nu ar fi declarat veniturile obţinute din închirierea unui imobil situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov (5.500 euro pentru anul 2012, 11.100 euro pentru ianuarie – iulie 2013). În aceeaşi declaraţie de avere, inculpatul ar fi declarat, în fals, venituri în sumă de 500.000 lei şi 150.000 euro obţinute ca urmare a încheierii a trei antecontracte de vânzare – cumpărare şi nu a declarat opt ceasuri de lux.

Cookies