Pe ce canal tv se difuzează extragerile loto de acum încolo. TVR face contestație

de:
12 mart. 2013
27 Afișari
Pe ce canal tv se difuzează extragerile loto de acum încolo. TVR face contestație

LOTO 6/ 49. TVR a anunţat, marţi, că a participat la o selecţie de oferte organizată de Loteria Română pentru difuzarea extragerilor Loto, precizând că a fost dezavantajată voit şi că a contestat rezultatul acesteia, care ar fi fost câştigată, potrivit unor surse din audiovizual, de Kanal D, informează realitatea.net.

„În acest sens, SRTv a depus astăzi, 12 martie 2013, o contestaţie la Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor şi la Loteria Română”, se spune în comunicatul TVR.

Televiziunea Română consideră că a fost „dezavantajată voit prin cerinţele specificate în documentaţia de atribuire”.

„TVR contestă modalitatea de aplicare a prevederilor Ordonanţei nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, precum şi una dintre cerinţele de calificare din documentaţia de atribuire, care dezavantaja vădit televiziunea publică. Este pentru prima dată când Loteria Română solicită deţinerea certificatului ISO 9001 televiziunii care ar difuza extragerile Loto, certificat care, de altfel, nu este specific industriei media”, se spune în comunicatul TVR.

Potrivit sursei citate, după expirarea contractului cu Loteria Română, Televiziunea Română şi-a manifestat dorinţa de a încheia un nou contract, prin depunerea unei oferte.

„TVR are deja o tradiţie în difuzarea în direct a extragerilor organizate de Loteria Română. Parteneriatul dintre cele două instituţii a fost unul avantajos pentru ambele părţi, TVR 1 având cea mai mare acoperire terestră (peste 99% din populaţie), extragerile Loto ajungând astfel la un număr foarte mare de români”, spune TVR.

Totodată, Televiziunea Română precizează că doreşte să ofere în continuare tuturor românilor posibilitatea de a urmări extragerile Loto şi face toate demersurile în această direcţie.

Pe de altă parte, surse din audiovizual au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că selecţia de oferte organizată de Loteria Română pentru stabilirea televiziunii care va difuza extragerile Loto ar fi fost câştigată de Kanal D. Conform surselor citate, doar Televiziunea Română şi Kanal D s-ar fi înscris la respectiva selecţie de oferte organizată de Loteria Română.

Contactaţi marţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Kanal D nu au dorit să comenteze.

Reprezentanţii Loteriei Române nu au putut fi contactaţi până la momentul difuzării acestei ştiri.

Cookies