Pe-aici nu se trece ca până acum! Sens unic introdus pe mai multe străzi secundare din Sectorul 4. Apar și noi locuri de parcare

15 nov. 2022
1917 Afișari
Pe-aici nu se trece ca până acum! Sens unic introdus pe mai multe străzi secundare din Sectorul 4. Apar și noi locuri de parcare
Pe-aici nu se trece ca până acum! Sens unic introdus pe mai multe străzi secundare din Sectorul 4. Apar și noi locuri de parcare. Sursa foto: ps4.ro

Ordine în rețeaua străzilor secundare. Apar noi străduțe cu sens unic și sute de locuri de parcare în Sectorul 4 al Capitalei.

Străduțe cu sens unic și noi locuri de parcare în Sectorul 4

„Dezvoltăm și ordonăm rețeaua străzilor secundare din Sectorul 4 – Primăria Sectorului 4 creează sute de noi locuri de parcare și amenajează sensuri unice pentru fluidizarea circulației”, transmite PS4 într-un comunicat de presă.

Autoritatea locală deja a finalizat proiecte de infrastructură mare, ce au dus la fluidizarea traficului prin lărgirea bulevardelor din zona de sud a Capitalei, iar acum a început să fie implementată aceeași viziune de resistematizare a circulației rutiere și pe rețeaua secundară de străzi.

Astfel, a fost reorganizat modul de circulație prin instituirea de sensuri unice și de reconfigurare a părții carosabile, astel încât să poată fi amenajate, paralel cu calea de rulare, și noi locuri de parcare.

Alături de alte tipuri de lucrări, aceste investiții fac parte din proiectul „Regenerare urbană” și au vizat rețeaua de străduțe secundare, aflată în perimetrul Str. Reșița – Str. Huedin – Bd. Constantin Brâncoveanu – Str. Izvorul Rece și cea cuprinsă în interiorul zonei delimitate de Str. Grădiștea – Str. Uioara – Str. Luică – Str. Reșița.

Circulația rutieră de aici a fost organizată în sens unic, pe următoarele străzi: Aleea Țebea, Str. Izvorul Mureșului, Str. Izvorul Crișului, Str. Grădiștea, Str. Uioara, Str. Coștila, Aleea Ucea și pe alte alei de legătură care asigură accesul către blocurile de locuințe.

Avantajele străduțelor cu sens unic:

  • fluență sporită,
  • reducerea conflictelor între autovehicule în intersecții,
  • redistribuirea valorilor de trafic.

Totodată, au fost amenajate și peste 350 de noi locuri de parcare de reședință. Urmează ca acestea să fie vizibile și în plaforma digitală dedicată parcărilor și vor fi alocate celor care locuiesc în zonă și care au solicitări în așteptare.

Studii de trafic

Primăria Sectorului 4 anunță că va continua să implementeze și alte proiecte similare, în zonele care vor fi resistematizate ca atare, în urma studiilor de trafic realizate de către specialiști.

În prezent, apar noi sensuri unice și se înființează peste 300 de noi locuri de parcare de reședință, în zona delimitată de bulevardele Alexandru Obregia, Constantin Brâncoveanu și străzile Nițu Vasile și Târnava Mică.

„Reconfigurarea arterelor de circulație mai sus menționate vine astfel în completarea acțiunilor similare finalizate deja în prima jumătate a acestui an, în “Triunghiul Berceni” și cartierul Tineretului”, transmite Primăria Sectorului 4.

Cookies