Pe 22 iunie începe testarea gratuită Babeş Papanicolau în Sectorul 6

16 iun. 2021
327 Afișari
Pe 22 iunie începe testarea gratuită Babeş Papanicolau în Sectorul 6

Pe 22 iunie începe testarea gratuită Babeş Papanicolau în Sectorul 6. Campania este dedicată tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 – 64 ani.

Testarea gratuită Babeş Papanicolau. Începând din data de 22 iunie, Institutul Oncologic Bucureşti, prin unitatea mobilă de testare, organizează campania de testare gratuită Babeş Papanicolau, dedicată tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 25 – 64 ani.

Campania, care se va desfăşura pe o perioadă de două săptămâni, este derulată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie” din Sectorul 6.

Acţiunea face parte din Programul Naţional de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susţinut de Ministerul Sănătăţii, şi vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat şi prevenit cu ajutorul testării periodice.

Astfel, în perioada 22 – 25 iunie, femeile sunt aşteptate cu un act de identitate pentru a realiza testul Babeş Papanicolau gratuit la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie din Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6, cartierul Militari.

Testarea va continua şi în săptămâna 28 iunie 2021 – 2 iulie 2021, în cartierul Giuleşti – Sârbi, iar unitatea mobilă va fi parcată pe strada Răsadniţei Nr. 59. Intervalul orar este 11.00 – 16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă există paciente.

Testul este o investigaţie nedureroasă şi importantă pentru sănătate. Totodată, este necesar ca pacientele să nu fi avut niciodată o boală oncologică ginecologică.

Probele sunt prelucrate la Institutul Oncologic Bucureşti şi interpretate de medicii Institutului, iar rezultatele se dau tipărite direct pacientei. În cazul descoperirii unei boli oncologice, pacienta poate fi tratată la Institutul Oncologic Bucureşti.

În această perioadă și în Sectorul 2 se poate face un test Papanicolau gratuit.

Cookies