Pe 1 iunie, picii din București sunt așteptați la Parada Micilor Bicicliști West Side, în Drumul Taberei. O mulțime de surprize, pregătite pentru copii

24 mai 2023
2514 afișări
Pe 1 iunie, picii din București sunt așteptați la Parada Micilor Bicicliști West Side, în Drumul Taberei. O mulțime de surprize, pregătite pentru copii
Pe 1 iunie, picii din București sunt așteptați la Parada Micilor Bicicliști West Side, în Drumul Taberei. O mulțime de surprize, pregătite pentru copii. Sursa foto: Facebook/ Parada Micilor Bicicliști

Pe data de 1 iunie are loc evenimentul „Parada Micilor Bicicliști” în Drumul Taberei. Bucureștenii sunt invitați să renunțe la mașini pentru o zi și să își aducă copiii în cartierul de vest, pentru a pedala.

Organizatorii au pregătit probe de abilitați pentru copii

Pe data de 1 iunie, copiii sunt așteptați pe Bulevardul Drumul Taberei, în intervalul orar 09:00 – 18:00, pentru a sărbători 3 evenimente, anume:

 • Ziua internațională a copilului
 • Ziua mondială a bicicletei
 • Ziua mondială a mediului

Evenimentul este organizat de Go4Fun, Road Ground Tour și Primăria Sectorului 6. De asemenea, este powered by București FM.

De 1 iunie, în Drumul Taberei oprim mașinile și ne urcăm pe biciclete. Cu familia în pluton, pedalăm și ne distrăm în cartierul de vest! Intră și tu în cea mai frumoasă poveste pentru copii: West Side Story, powered by București FM, un eveniment organizat de Go4fun, Road Grand Tour și Primăria Sectorului 6.” a anunțat PS6 într-un comunicat

Aceasta va fi a VIII-a ediție a evenimentului „Parada Micilor Bicicliști” și are ca scop promovarea mersului pe bicicletă. De asemenea, evenimentul își propune să-i învețe pe cei mai tineri bicicliști regulile care trebuiesc respectate în timpul deplasării pe două roți.

De la mic la mare, de la Pișpirică la 14 ani, îi invităm pe toți copiii să pedaleze, să petreacă timp de calitate și să se întreacă în siguranță, bucurându-se de surprizele pregătite de organizatori.” a transmis PS6

Parada Micilor Bicicliști West Side

În prima partea a zilei copiii sunt invitați de Go4Fun să parcurgă probele și jocurile pregătite special pentru ei pe carosabilul Bulevardului Drumul Taberei, în ordinea în care doresc, de câte ori doresc, fără a fi un concurs, ci doar o plimbare relaxată pe biciclete alături de prieteni bicicliști.

Vor fi pregătite probe de abilități adaptate fiecărei categorii de vârstă:

 • Plimbări în pluton cu respectarea regulilor de deplasare în grup ale bicicliștilor
 • Pedalare printre jaloane cu respectarea indicatoarelor de circulație
 • Jocuri pe bicicletă
 • Zona de relaxare creativă și în siguranță, cu însușirea prin joc a regulilor de circulație specifice bicicliștilor.

West Side Kids Race

Road GRAND Tour KIDS și #apedalforward vor introduce copiii în lumea competițiilor de ciclism

 • Curse pe trasee adaptate categoriei de vârsta cu respectarea regulamentelor Federației Române de ciclism.
 • Vor face cunoștință cu academiile de ciclism din zona București care vor fi prezente la eveniment pentru a-i convinge să se alăture
 • Vor putea interacționa cu producători și importatori de echipamente velo și vor putea face ultimele verificări ale bicicletei la standurile acestora.

West Side Story Bucuresti FM a pregătit mai multe surprize pentru micuți

 • De la ora 10:30 Teatrul “Ion Creangă” prezintă “Fata babei și fata moșului” – o poveste amuzantă, despre  două fete, una bună și harnică , altă cam leneșă și rea.
 • De la ora 11:30 faceți cunoștință cu Dori Colori, Rita Aiurită, Bela Săpunela, Titi Coloriti și DJ Bumba. “Minunații lui Verdini” fac magie în baloane uriașe de săpun.
 • Magia continuă, de la ora 14:00 dăm mai tare-n difuzare și cântăm împreună cu micii artiști ai Operei Comice pentru Copii, apoi scoatem din pălărie, un alt număr de magie: Bogdan Muntean și uimitoarele lui trucuri.
 • Iar de la ora 16:00 începe dansul, cu Oana Ioniță și copiii talentați de la Dance Planet.

Editurile Litera și Corint au pregătit carți și le oferă micilor cutezători lectura de aventură, iar București FM asigură distracția și le face glasurile auzite.

La eveniment sunt așteptați 2.000 de copii și adulți.

Parada Micilor Bicicliști West Side
Parada Micilor Bicicliști West Side. Sursa foto: PS6

Te-ar putea interesa și:

Cookies