PDL, UNPR, PNŢCD şi PER înfiinţează în Capitală „Mişcarea pentru Noul Bucureşti”

de:
30 mart. 2012
0 Afișari
PDL, UNPR, PNŢCD şi PER înfiinţează în Capitală

Conform unui anunţ al PDL, preşedinţii organizaţiilor din Bucureşti aparţinând Partidului Democrat Liberal (Elena Udrea), Uniunii Naţionale pentru Progresul României (Neculai Onţanu), Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (Alex Ştefănescu) şi a Partidului Ecologist Român (Ovidiu Demetrescu) vor semna sâmbătă, 31 martie, protocolul de înfiinţare a „Mişcării pentru Noul Bucureşti”.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că jumătate din organizaţiile judeţene ale PDL au optat pentru încheierea de alianţe pentru alegerile locale.

Întrebat când va fi semnat protocolul PDL-UNPR pe Bucureşti, Voinescu a precizat că „formula pe care se va merge se va stabiliza în următoarele zile şi va coincide cu anunţarea candidaţilor”.

El a spus că, de data aceasta, PDL va merge la Bucureşti cu un candidat pe care îl vor cetăţenii, pentru că ei decid cine conduce Capitala.

Colegiul Director al PDL a decis, în 11 martie, ca organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe, care să nu se numească „Mişcarea Populară”, declarau, atunci, pentru MEDIAFAX, surse din partid, care precizau că este posibil ca alianţele electorale care ar urma să se constituie la nivel local, de către PDL cu alte formaţiuni, să aibă denumiri diferite.

Decizia Colegiului Director venea după ce, în 4 martie, acelaşi for hotărâse că PDL nu va încheia alianţe la nivel naţional, dar că organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea „Mişcarea Populară”, cu sigla inima.