PDL umblă cu cioara vopsită: partidul ar putea trece pe verde la Bucureşti. Portocaliul provoacă alergii

de:
20 aug. 2011
0 Afișari
PDL umblă cu cioara vopsită: partidul ar putea trece pe verde la Bucureşti. Portocaliul provoacă alergii

Revoluţia portocalie e de domeniul trecutului. Şi în Ucraina, acolo unde a început şi în România, care a preluat-o. Verdele e noul portocaliu. Cel puţin dacă ne luăm după cei patru candidaţi PDL care au mers pe verde în alegeri anticipate. Ultimul din această serie – Adrian Rădulescu, aspirant la fotoliul de deputat de Neamţ pentru care se organizează duminică alegeri parţiale. Brichetele, cizmele şi toate celelalte materiale de campanie împărţite votanţilor sunt de culoarea ierbii. Oficial, explicaţia are legătură cu profesia candidatului: „Folosesc verde, pentru ca sunt agricultor. Ma simt foarte bine în verde. E o culoare în care mă simt în mediul meu natural„.

Analiştii politici susţin însă că pedeliştii se ascund după deget. „E clar că intenţia este manipulatorie. Schimbarea de culoare poate să inducă în eroare un alegător„, explică politologul Mihaela Miroiu.

În opinia sa, schimbarea de siglă nu influenţează neapărat votul cuiva, dar poate ameliora pornirile anti ale cetăţenilor faţă de formaţiunea care apelează la acest truc.

Mai multe pe Realitatea.NET

Cookies