PDL strânge semnături pentru o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta III

de:
10 mart. 2014
0 Afișari
PDL strânge semnături pentru o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta III

PDL a luat hotărârea să inițieze strângerea de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta III. O moțiune de cenzură este singurul răspuns rațional și responsabil pe care un partid de opoziție îl poate da atitudinii Guvernului Ponta III de a trimite în Parlament un nou program plin de promisiuni electorale, plin de măsuri lipsite de viziune”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în programul noului Guvern se remarcă „lipsa de priorități, lipsa de viziune, lipsa unui concept care să stea la baza programului”.

„Văzând toate măsurile propuse se remarcă faptul că cele esențiale sunt sub spectrul incertitudinii. De aceea am spus și repetăm, Guvernul Ponta III prin programul său este Guvernul lui ‘parcă’ și lui ‘dacă’. Este un program necorelat cu acordul de parteneriat cu Comisia Europeană și la mijloc este o miză de 40 de miliarde de euro, bani europeni care ar trebui atrași prin proiecte, prin măsuri, printr-un buget adecvat. Aș putea spune că programul Guvernului Ponta III este o consacrare a eșecului Guvernului Ponta II, pentru că ceea ce se întâmplă este translatarea unor măsuri din programul anterior, dovadă a faptului că nu au fost îndeplinite. Spre deosebire de programul anterior, însă, acest program nu mai face ‘eroarea’ de a fixa termene pentru îndeplinirea măsurilor propuse pentru că ar ajunge să se depășească, din nou, aceste termene și să se vadă, din nou, eșecul acțiunii guvernamentale”, a declarat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreședintele PDL a adăugat că în locul premierului ar fi redactat un astfel de program de abia după o prealabilă consultare cu „mediul de afaceri, cu firmele românești”.

Prim-vicepreședintele PDL a precizat că liderii de grupuri parlamentare ai partidului au fost autorizați să strângă semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură, „inclusiv la PNL, PMP”.

„Moțiunea este deschisă oricărui membru al Parlamentului care înțelege că Guvernul Ponta III este ca o matrioșkă mai mică, după ce matrioșka mai mare a USL s-a spart, dar, la sfârșit, este aceeași poveste: minciună pentru români. Textul moțiunii este în stadiu avansat. După-amiază cred că avem textul finalizat și-l vom distribui.(…) Noi am discutat în BPN această decizie și trecem la pașii următori. Procedural facem lucrurile ca la carte. Noi așa vrem să facem politică, după carte”, a spus Predoiu.

Cookies