PDL socilită Curții de Conturi să verifice lucrările de reparație la Piața Charles de Gaulle

de:
11 sept. 2014
0 Afișari
PDL socilită Curții de Conturi să verifice lucrările de reparație la Piața Charles de Gaulle

Membrii grupului PDL din Consiliul Gegeral susțin că Sorin Oprescu a demarat lucrările la Piața Charles de Gaulle fără aprobarea Consiliului General al Muncipiului București.

„La Piața Charles de Gaulle se realizează, de mai bine de două luni, lucrări de înălțare și ridicare a sensului girator. Aceste lucrări NU au primit aprobarea Consiliului General al Muncipiului București, nu sunt, așa cum se pretinde, lucrări de reparație, ci de construcție în toată regula, și nu există nicio justificare urbanistică sau rutieră pentru care traficul în zonă este complet paralizat.

În consecință, PDL București solicită Curții de Conturi efectuarea rapidă de verificări în legătură cu legalitatea demarării acestor lucrări care nu au primit niciun aviz de la CGMB și față de care nu se cunoaște nimic în legătură cu cine le-a aprobat, cine le execută, din ce bani vor fi plătite și ce termene de finalizare au?”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Însă există o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București 376/2008 prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru această lucrare, valoarea totală a investiției fiind de 17.750.000 lei (aprox. 4 milioane euro). Suprafața ce urmează a fi reabilitată este de 26.500 metri pătrați. Potrivit aceluiași document, durata proiectului de reabilitare a Pieței Charles de Gaulle este de 12 luni.

Cookies