ARHIVA B365

PDL s-a pus de-a curmezişul mitingului USL către Piaţa Universităţii

PNL şi PDL au dus, ieri, un veritabil război pentru traseul pe care se va desfăşura mitingul de protest al Opozţiei. Câştig de cauză a avut PDL, care deţine Secretariatul General al Capitalei prin Tudor Toma.

Liberalii au depus la Primărie o solicitare pentru un miting şi marş de protest pe traseul Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei – Piaţa Universităţii. Primăria însă a aprobat doar un miting de protest la Arcul de Triumf. Iniţial, reprezentanţii comisiei care autorizează mitingul, condusă de secretarul general al Primăriei, Tudor Toma, au pus pe tapet varianta unui miting în Piaţa Victoriei. Motivul: liberalii nu pot ajunge până în Piaţa Universităţii, pentru că legea interzice desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte în acelaşi loc. Trebuie însă spus că manifestarea din Piaţa Universităţii, în numele căreia comisia a refuzat cererea PNL, nu este autorizată.

Liberalii au refuzat să ţină un miting doar în faţa Guvernului şi au replicat că, dacă nu se pot duce în Piaţa Universităţii, ar dori să li se aprobe un miting în faţa Palatului Cotroceni, unde nu are loc nicio altă acţiune.

Răspunsul PDL a fost invariabil: în orice altă variantă nu poate fi asigurată siguranţa mitingului. Mai mult, reprezentanţii PDL au susţinut în faţa liberalilor că au acordul primarului Sorin Oprescu pentru acest traseu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button