PDL merge pe mâna lui Poteraş la Sectorul 6 la alegerile din iunie, în ciuda trimiterii sale în judecată de către DNA

de:
15 mart. 2012
0 Afișari
PDL merge pe mâna lui Poteraş la Sectorul 6 la alegerile din iunie, în ciuda trimiterii sale în judecată de către DNA

„Sondajele arată că, la sectoarele 3 şi 6, lucrurile sunt foarte clare în privinţa candidaţilor: cei mai buni pedelişti sunt Liviu Negoiţă, respectiv Cristian Poteraş. La nivelul Capitalei, Poteraş are susţinere pentru a candida din nou, oficial BP al PDL Bucureşti îl susţine. Există, sigur, nişte voci în PDL sector 6, dar şi din afara partidului – anumite ONG-uri – care fac presiune pentru ca Poteraş să nu mai fie candidat”, a declarat pentru REALITATEA.NET secretarul general al PDL Bucureşti, Vasile Gherasim.

Edilul Sectorului 6 nu stă însă foarte bine în sondaje iar la capitolul imagine suferă şi din cauza faptului că a fost trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Doar 43% dintre locuitorii sectorului se declară mulţumiţi de activitatea primarului Cristian Poteraş, arată un sondaj CURS.

Și institutul CCSB îi dă şanse mici de câştig actualului primar al Sectorului 6, din partea PDL, conform unui sondaj de la sfârşitul lunii februarie: „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri in Sectorul 6, Stefan Florescu ar obtine 58% din voturi, in timp ce actualul edil, Cristian Poteras, ar iesi pe locul al doilea, cu doar 27%”, scrie Mirel Palada, directorul CCSB, pe blogul sau.  Dupa Stefan Florescu, urmatorul potential candidat cu sanse este Rares Manescu, presedintele organizatiei liberale a Sector 6.

De altfel, chiar şi în PDL au existat voci împotriva unei noi candidaturi a lui Poteraş la Sectorul 6. Deputatul Dănuţ Liga, secretar general al PDL Bucureşti, a cerut conducerii partidului să nu valideze o nouă candidatură a lui Cristian Poteraş la primăria sectorului 6. Dimpotrivă, Liga crede că se impune o discuţie în partid pentru retragerea sprijinului politic pentru actualul primar de la sectorul 6. În cele din urmă, Dănuţ Liga este cel căruia i-a fost retras sprijinul politic din partea PDL Sector 6.

În urmă cu câteva luni, chiar şi elena Udrea, şefa PDL Bucureşti, îl avertiza pe Cristian Poteraş că s-ar putea să piardă sprijinul politic din cauza dosarului său penal. Totuşi, avertismentul a rămas fără urmări.

Cookies