GREEN CITY

PDL-iştii vor să dea două milioane de lei din bugetul Capitalei pentru sinistraţii din Buzău şi Vrancea

PDL Bucureşti a luat decizia ca reprezentanţii săi în CGMB să susţină convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului General, duminică seară, de la ora 19.00, pentru alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezervă al municipalităţii pentru sinistraţii din Vrancea şi Buzău.

„Principalul punct pe ordinea de zi va fi alocarea a 2 milioane de lei din fondul de rezervă al Municipalităţii pentru sinistraţi. Banii ar urma să meargă către consiliile judeţene ale celor două judeţe extrem de afectate de căderile de zăpadă, de ger şi de viscol, respectiv Buzău şi Vrancea. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, obiecte de necesitate imediată, combustibil şi lemne pentru încălzirea locuinţelor”, se arată într-un comunicat al PDL Bucureşti.

De asemenea, potrivit sursei citate, copiii din familiile cele mai afectate vor putea să meargă într-un campus dintr-o staţiune montană, în condiţiile în care orele de curs au fost suspendate.

„Pot să stea în această vacanţă până în momentul în care zăpada din respectivele zone ar fi degajată din localităţile lor, costurile de cazare şi masă urmând a fi acoperite tot de PMB, prin intermediul Centrului de Proiecte Educaţionale pentru Elevi şi Studenţi”, se mai arată în comunicat organizaţiei condusă de Elena Udrea.

Pedeliştii din Consiliu au decis să-şi doneze indemnizaţia lunară

Totodată, reprezentanţii PDL în CGMB au decis să-şi doneze indemnizaţia lunară, cu banii rezultaţi fiind cumpărate alimente şi obiecte de necesitate imediată care au fost trimise către judeţele afectate de vremea rea.

PDL a demarat o campanie naţională de ajutorare a persoanelor sinistrate din zonele afectate de înzăpeziri, viscol şi ger, precum şi a persoanelor singure şi a celor fără adăpost. În sediile judeţene ale PDL se organizează colectarea de alimente neperisabile, produse de necesitate imediată – precum pături, îmbrăcăminte – pentru persoanele sinistrate, ajutoare care pleacă „de urgenţă” în toate zonele afectate de fenomenele meteo extreme, cu deosebire în judeţele Vrancea şi Buzău.

Duminică, la sediul organizaţiei PDL Bucureşti au fost depozitate ajutoarele colectate la nivelul filialelor de sector atât de la membrii de partid, cât şi de la cetăţeni, acestea fiind şi centralizate. Reprezentanţii organizaţiei urmează să ia legătura cu autorităţile pentru a se vedea unde pot merge aceste ajutoare şi de ce este nevoie în zonele respective. La sediul PDL Bucureşti au venit deputatul PDL Vasile Gherasim, care s-a ocupat de coordonare, iar ajutoarele colectate în Sectorul 6 au fost aduse de primarul Cristian Poteraş.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button