PDL-iştii acuză PSD că instigă la o „mineriadă” miercuri, în Bucureşti

de:
25 oct. 2010
0 Afișari
PDL-iştii acuză PSD că instigă la o

Elena Udrea, liderul PDL Bucureşti a acuzat PSD că vrea să închirieze garnituri de tren şi autocare pentru a aduce protestatari la Bucureşti, miercuri, când se organizează mitingul sindicatelor. Udrea a adăugat faptul că PSD-iştii plătesc oamenii pentru a veni la proteste, iar PDL va face toate eforturile pentru a „stopa aceste acţiuni imorale”. Vasile Blaga a declarat şi el că, din câte ştie, fiecare primar PSD are obligaţia  de a aduce măcar câte 25 de persoane la Bucureşti.

Aceleaşi acuzaţii au fost reiterate de vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. Acesta a spus că PDL are informaţii „consistente şi concrete” cu privire la instigarea la violenţă în ziua moţiunii pregătită de PSD.  „Organizaţiile judeţene ale PSD pregătesc autocare şi garnituri de tren pe care să le trimită la Bucureşti. Este regretabil că probabil vor recurge la trimiterea acestor delegaţii pe care să îi prezinte drept cetăţeni indignaţi împotriva Guvernului. Liderii PSD ştiu că moţiunea nu are şanse să treacă, dar doresc să o mute în stradă. Este o problemă regretabilă pentru un partid care se pretinde a fi european, dar care recurge la mijloacele anilor ”90. Atenţionăm opinia publică să nu se lase înşelată de violenţele şi manipulările pe care PSD le pregăteşte pentru data de 27 octombrie, atenţionăm sindicatele să nu se lase antrenate în această regie a violenţei”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur a transmis un avertisment PSD-ului: „Avertizăm PSD că este un partid parlamentar şi are obligaţia  de a păstra ordinea publică şi statul de drept în această ţară. Adresăm o întrebare publică PSD-ului. Din ce bani se plăteşte furnicarul de autocare şi cheltuielile mari pe care PSD le face pentru a trimite la Bucureşti atâţia oameni în ziua moţiunii?”.

Și deputatul PDL Gelu Vişan a acuzat, la REALITATEA TV, Partidul Social Democrat că vrea să transforme protestul de miercuri într-o „mineriadă”, adăugând că Miron Cozma e „mic copil pe lângă Victor Ponta”. Vişan susţine că Ponta, ştiind că moţiunea de cenzură nu are şanse de a trece, doreşte transformarea protestelor în acţiuni violente.

De partea cealaltă, PSD-iştii susţin că au aceleaşi drepturi ca toţi cetăţenii de a participa la manifestaţiile organizate în aceeaşi zi cu votul pentru moţiunea de cenzură introdusă de opoziţie. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că se va alătura sindicaliştilor, în stradă: „Eu voi participa la acel marş, sper ca sindicaliştii să mă considere ca orice cetăţean al României. Facem tot ce ţine de noi pentru a fi prezenţi la acest marş”, a spus Ponta, adăugând că orice membru PSD este binevenit, dacă doreşte să protesteze. Ponta nu a infirmat acuzaţiile Elenei Udrea, conform cărora PSD ar organiza transportul protestatarilor din provincie către Bucureşti.

Nici vicepreşedintele PSD, Marian Vanghelie, nu a fost foarte specific în respingerea acuzaţiilor venite de la PDL: ””””””””””””””””Doamna Udrea consideră că membrii de partid PDL, PSD sau PNL sau UDMR nu sunt între cei 90% care nu mai pot să supravieţuiască? Dânsa vorbeşte abstract aşa, e pe altă planetă””””””””””””””””, a spus Vanghelie.

Cookies