ARHIVA B365

PDL îl acuză pe Oprescu de sabotarea voită a bugetului Capitalei

Dacă nu va avea un buget aprobat de Prefectură şi de Ministerul de Finanţe, primăria generală riscă să rămână fără bani de salarii, a atras atenţia Mircea Raicu, viceprimar al Municipiului Bucureşti, din partea PDL, în cadrul unei conferinţe de presă ţinute luni. 80% din banii Capitalei provin de la bugetul de stat, sumă ce nu va putea fi accesată fără avizul organelor menţionate. Ambele instituţii au trimis înapoi bugetul prezentat de Primăria Capitalei pentru avizare, din cauza neconcordanţelor dintre acesta şi forma votată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„E pentru prima dată în 20 de ani când Primarul încalcă voinţa Consiliului General şi falsifică voinţa executivului. Pentru că nu i-au fost acceptate aranjamentele financiare a făcut în aşa fel încât bugetul Capitalei să devină inoperabil” –  a spus Raicu. Viceprimarul a adăugat că primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit cu liderii de grupuri politice din Consiliul General marţi seară, iar aceştia i-au cerut să vină cu o soluţie pentru deblocarea bugetului până vineri. Greşelile din forma de buget trimisă către Prefectură şi Ministerul de Finanţe au fost comise de către Direcţia de Finanţe din primărie, a subliniat Raicu, adăugând că greşelile au fost strecurate în mod voit în document.

Raicu a adăugat faptul că neexecutarea unui buget votat constituie infracţiune.

Primarul general susţinea, marţi, că bugetul ar trebui votat din nou de Consiliul General, opţiune respinsă de Raicu, ca fiind posibilă doar după atacarea în instanţă a bugetului de către primar sau prefect.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button