PDL-PNL depun MOTIUNE simplă pe JUSTIE

de:
30 iun. 2014
0 Afișari
PDL-PNL depun MOTIUNE simplă pe JUSTIE

PDL-PNL va depune o moțiune simplă pe Justiție, care-l vizează pe ministrul Justiției Robert Cazanciuc, a declarat Vasile Blaga luni într-o conferință de presă. Cele două partide vor cere demisia Ministrului. 

Vasile Blaga a afirmat că așteaptă explicații de la ministrul Justiției Robert Cazanciuc în privința propunerii candidaturii Elisabetei Ponea în funcția de procuror-șef al Sectiei Judiciare a DNA și în privința implicării politicului în Justiție. 

„Caracatița politică a lui Victor Ponta funcționează, asaltul asupra instituțiilor continuă”, a declarat Vasile Blaga, care a adăugat faptul că acum se vede de ce l-a numit Victor Ponta pe finul său minsitru la Justiție. 

Informatia, cuprinsa acum in propunerea de prelungire a arestarii preventive a baronului de Mehedinti Adrian Duicu, a fost prezentata pe data de 3 aprilie si dezmintita, la acea vreme, de Robert Cazanciuc. 

Direcția Națională Anticorupție (DNA) confirmă informația că ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a propus-o pe data de 2 septembrie 2013 pe Elisabeta Ponea, soția fostului inspector-șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Mehedinți, Constantin Stefan Ponea, în funcția de procuror-șef al Sectiei Judiciare a DNA, potrivit Hotnews.ro.

Curtea de Apel București a decis ca președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, să fie cercetat în continuare în stare de arest preventiv, într-un dosar în care este urmărit penal de procurorii DNA pentru șapte infracțiuni, printre care trafic de influență, cumpărare de influență și instigare la dare de mită, informează Agerpres.

Potrivit referatului DNA in cazul Duicu, la solicitarea premierului Victor Ponta, seful Politiei Romane, Toba Petre, s-a prezentat la Guvern, unde s-a intalnit cu baronul de Mehedinti Adrian Duicu, care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea Constantin Stefan in functia detinuta (inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti) si promovarea sa ulterioara intr-o functie de conducere la Bucuresti. Duicu si Ponea au fost arestati preventiv in acest dosar.

Elisabeta Ponea, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova si sotia fostului inspector sef al IPJ Mehedinti retinut in dosarul Duicu, a fost propusa in septembrie 2013 de ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, la sefia sectiei judiciare din cadrul DNA, in timpul tentativei de schimbare a esalonului doi de procurori-sefi, scria pe 3 aprilie Hotnews.ro, citand surse judiciare.

Cookies