PDL Bucureşti: „Sorin Oprescu a devenit subordonatul politic al a lui Chiliman”

PDL Bucureşti:

Luni, primarul Capitalei a anunţat că numărul de întrebări la referendum va fi redus la trei sau patru, faţă de şapte propuse de iniţiatorii reorganizării administrative a Bucureştiului.

„PDL Bucureşti consideră că demersul legislativ este prea important ca el să poată fi redus la doar una sau două întrebări, aşa cum doreşte USL. Cetăţenii Capitalei trebuie să fie informaţi asupra a ceea ce votează. Până acum, PSD şi PNL nu au făcut decât să blocheze acest demers de informare şi să încerce să manipuleze bucureştenii”, motivează democrat-liberalii în comunicatul preluat de newsin.ro.

PDL Bucureşti şi-a exprimat intenţia ca, la următoarea şedinţă de Consiliu General, să se modifice data referendumului pentru 26 iunie, se mai arată în comunicat, cu o săptămână mai târziu faţă de cea vehiculată până în prezent. Democrat liberalii îl acuză pe Oprecu că blochează organizarea referendumului din mai multe motive. „Sorin Oprescu a devenit subordonatul direct, pe linie politică, al lui Andrei Chiliman la nivelul Capitalei. Este dovada clară că PNL şi PSD se folosesc în continuare de toate tertipurile pentru a anula referendumul, nedorind să se prezinte în faţa bucureştenilor, pentru a nu-şi pierde privilegiile şi controlul asupra feudelor proprii”, a menţionat PDL în comunicat.

Forma finală a întrebărilor ar trebui să fie definitivată marţi, după întâlnirea primarului general cu primarii de sector şi apoi cu liderii grupurilor politice din Consiliul General. Dacă se va ajunge la un consens, miercuri CGMB s-ar putea reuni pentru a vota un nou proiect de hotărâre privind referendumul.

Costurile desfăşurării referendumului pe Legea Capitalei au fost estimate de autorităţi la aproximativ 5 milioane lei.