ARHIVA B365

PDL Bucureşti: Oprescu vrea modificarea Legii taximetriei pentru a obţine bani de campanie

La întâlnirea la care fac referire democrat-liberalii „Oprescu va susţine schimbarea articolului de lege care prevede existenţa a 4 licenţe de taxiuri la 1.000 de locuitori„, se arată într-un comunicat de presă al PDL Bucureşti. Modificarea nu este una care să genereze o mai bună funcţionare a sistemului de taxiuri în Bucureşti, ci „o încercare a lui Sorin Oprescu de a-şi acoperi ilegalităţi din trecut„, se mai arată în document.

PDL susţine că primarul general al Capitalei a suplimentat ilegal în 2009 numărul de autorizaţii de taxi de la 9.500 la 10.269, nerespectând legea în vigoare, iar în urma unei decizii din 11 iulie 2010 a Tribunalului Bucureşti, acesta a retras cele 769 de licenţe suplimentare, scrie Mediafax.

Chiar dacă a pierdut acel proces, Sorin Oprescu nu s-a consolat cu ideea că trebuie să respecte legea. Tentativa girată de USL de modificare a Legii taximetriei pentru a mări numărul de licenţe se înscrie în categoria acţiunilor întreprinse de Primarul General pentru a obţine noi surse de finanţare în vederea campaniei electorale de anul viitor. Acordarea suplimentară de licenţe, pe criterii netransparente, cunoscute numai de apropiaţii săi, i-ar aduce lui Sorin Oprescu fonduri suplimentare şi chiar o masă de manevră„, se mai arată în comunicatul PDL Bucureşti.

Democrat-liberalii susţin că rezolvarea problemei taxiurilor cu licenţă de Ilfov care operează în Bucureşti nu trebuie făcută prin eliminarea limitei de licenţe, ci prin aplicarea legii, Sorin Oprescu având în subordine Comisia de Mobilitate şi Transport, care ar trebui să se ocupe de controale, prin care să aplice amenzi celor din Ilfov care lucrează în Bucureşti şi să descurajeze această practică.

Dar, din păcate, Sorin Oprescu nu este în stare sau nu vrea să facă funcţională această Comisie, preferând metoda mult mai facilă politic, de când cu înscrierea în USL, a tentativei de modificare a legislaţiei. PDL Bucureşti îi transmite Primarului General că reprezentanţii săi în Parlament nu vor susţine modificarea legislativă pe care el o cere atât de pe ascuns. Sorin Oprescu trebuie să înceteze să caute surse de finanţare pentru campanie prin mijlloace oculte şi să rezolve cu adevărat problemele cetăţenilor Capitalei. Mai bine decât să-şi piardă timpul prin Parlament, Primarul General ar trebui să vadă de ce nu funcţionează Comisia de Mobilitate şi Transport pe care o are în directă subordonare şi să ia măsurile care se impun„, se mai arată în comunicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button