PDL Bucureşti îl acuză pe Oprescu că a dat gazonul de la Naţional Arena PSD-ului, contra sprijin politic

de:
08 sept. 2011
0 Afișari
PDL Bucureşti îl acuză pe Oprescu că a dat gazonul de la Naţional Arena PSD-ului, contra sprijin politic

Partidul de guvernământ, prin filiala sa din Capitală, susţine că scandalul gazonului are implicaţii politice:

„Independenta primarului Capitalei este doar de fatada. Lucrurile sunt extrem de simple: Sorin Oprescu se pregateste pentru urmatoarele alegeri platind cu bani grei pentru a obtine sustinerea Aliantei Socialiste. Cu aceasta ocazie, am aflat cu totii ca sustinerea USL pentru obtinerea unui nou mandat este mai importanta pentru Sorin Oprescu decat lucrul bine facut si respectul pentru o investitie extrem de scumpa, facuta din bani publici, pentru cetatenii Bucurestiului si nu numai”, sustin cei de la PDL Bucuresti, potrivit unui comunicat remis joi Ziare.com.

„Atribuirea catre prietenii din PSD a contractului pentru montarea gazonului pe Arena Nationala arata ca Sorin Oprescu nu stie sa actioneze decat asa cum a invatat in partidul care l-a crescut si format, cu risipa si dispret. Gestionarea acestei probleme constituie insa doar partea vizibila a administratiei lui Oprescu si, totodata, imaginea contributiei reale a primariei, sub mandatul acestuia, la finalizarea Arenei Nationale. Dublarea cheltuielilor si arogarea meritelor pentru proiecte ce ii apartin, doar in faza de finalizare, sunt emblemele reale ale primarului Oprescu, nu independenta si profesionalismul, asa cum incearca acesta sa se autocaracterizeze”, se mai arata in comunicat.

PDL Bucuresti reitereaza ca „este condamnabil ca, din interes politic, primarul Oprescu a reusit, pe langa cresterea ametitoare a cheltuielilor publice, sa faca de ras o tara intreaga”.

„Fireste ca in stilul sau caracteristic prin care crede ca ii poate pacali la nesfarsit pe bucuresteni, Sorin Oprescu va incerca, in continuare, sa caute vinovatii acolo unde nu exista. Politica sa este simpla: „arunca responsabilitatea cand iese prost, asuma-ti meritele cand altii au muncit”, insa aceasta tactica nu poate functiona la nesfarsit”, mai sustin democrat liberalii.

Primăria Municipiului Bucureşti a transmis miercuri că responsabilitatea pentru gazon nu îi aparţine, ci aparţine constructorului stadionului.

“Acest lucru a depins exclusiv de constructor care a angajat o firma din Italia, iar aceasta, la randul ei, a contractat o alta firma din Romania. Prin urmare, cel care trebuie sa dea explicatii privind starea gazonului este constructorul. De altfel, Primaria Municipiului Bucuresti nu este specializata si nu dispune de personal cu expertiza in acest domeniu. Acesta este si unul dintre motivele pentru care Primarul General a propus in repetate randuri CGMB solutia managementului privat al Arenei Nationale.” – se arată într-un comunicat transmis de Primăria Generală.

Cookies