PDL Bucureşti: „S-ar putea scumpi biletele RATB şi căldura la RADET din cauza execuţiei bugetare a Primăriei Capitalei”

de:
27 nov. 2011
0 Afișari
PDL Bucureşti:

Deoarece Primăria Capitalei a făcut previziuni prea optimiste în privinţa veniturilor încasate în acest an, după primele zece luni ale anului, municipalitatea se confruntă cu o gaură de 47 milioane de euro, sumă ce rezultă din diferenţa între venituile previzionate şi cele realizate efectiv până acum.

În condiţiile execuţiei bugetare de acum, există două riscuri majore: să nu putem acoperi preţul subvenţiei la căldura pentru populaţie şi să scumpim preţul călătoriei cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, reprezentant al democrat-liberalilor bucureşteni care a adăugat că primarul general – Sorin Oprescu se face vinovat de această situaţie şi din cauza procentului subunitar de fonduri europene atrase.

Din totalul veniturilor încasate de municipalitate, cele în contul proiectelor cu fonduri europene se ridică la 0,05%. Sunt localităţi din România în care banii obţinuţi de la Uniunea Europeană trec se apropie de 70-80%. Iar Oprescu în Bucureşti a atras 0,05%. […] Prin comparaţie, toate sectoarele, cu excepţia Sectorului 5, stau mai bine decât Primăria Generală”, a completat Raicu.

De asemenea, preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Călin Murg, îl acuză pe Oprescu că a direcţionat banii bucureştenilor în câteva proiecte păguboase ale ALPAB (Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), cum ar fi achiziţia de jardiniere la preţul de 420 de euro bucata, despre care B365.ro a scris aici.

„Primarul General vrea să dea bani la parcuri şi lacuri. Şi asta în pragul iernii. […] Vă informez, la începutul acestei luni, ALPAB-ul a cumpărat ghivece de flori de 420 de euro bucata. Adică pese 1800 de lei. ALPAB-ul este una dintre puşculiţele cele mai cunoscute ale lui Oprescu”, a susţinut Călin Murg care a mai precizat că rectificarea bugetară în minus va reduce cu 10 milioane de lei fondurile alocate pentru spitale şi cu 2,2 milioane lei cele pentru ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor).

Şeful CGMB l-a acuzat pe Oprescu şi că închiriază Stadionul Naţional „după bunul plac”, în detrimentul bucureştenilor. „Oprescu se comportă cu Naţional Arena ca şi cu moşia proprie. Îl închiriază cui vrea. Merg la el oameni care negociază direct cu cât să le închirieze stadionul pentru o seară. Adevărul este că, de când Oprescu a obţinut gestionarea Stadionului Naţional, bucureştenii au pierdut 900.000 de lei”, a exemplificat Murg care l-a comparat pe Oprescu cu „doctorul Ciomu”.

La sfârşitul săptămânii trecute, Oprescu a anunţat că va înlocui din nou gazonul pe Naţional Arena, meciurile pe stadion urmând să fie suspendate de la sfârşitul lunii februarie 2012 întrucât pe 9 mai este programată să se desfăşoare la Bucureşti finala Ligii Europa la fotbal.

Proiectul de rectificare bugetară va fi discutat în şedinţa de CGMB, în cursul zilei de luni. La nivelul CGMB, majoritatea este deţinută de PDL, alături de PRM şi PNG.

Cookies