ARHIVA B365

Paznici de lux în Sectorul 1: 20 de milioane de lei pentru paza parcurilor şi pasajelor din sector

Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 1 intenţionează să cheltuiască 19,7 milioane lei cu TVA (aprox. 4,4 milioane euro) pentru serviciile de pază a parcurilor şi pasajelor din sector, în următorii patru ani. 

Potrivit anunţului de participare lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), instituţia din subordinea primăriei caută o firmă privată care să păzească cel mult 38 de obiective obiective ale ADP Sector 1, asta în ciuda faptului că administraţia locală dispune şi de serviciile poliţiştilor locali. 

„Pentru îndeplinirea acestor cerinţe este necesară încheierea unui acord cadru de servicii pentru o perioadă de 4 ani, cu o firmă specializată în servicii de pază şi protecţie, monitorizare intervenţie, pentru un număr minim de 34 obiective – maxim 38 obiective, aparţinând Administraţia Domeniului Public Sector 1, în vederea asigurării securităţii acestora. Obiective (sedii şi puncte de lucru aparţinând autorităţii contractante, parcuri, pasaje pietonale)”, se menţionează în caietul de sarcini elaborat de ADP Sector 1 pentru contractul de servicii de pază şi supraveghere. 

Conform sursei citate, firmele interesate să participe la licitaţie trebuie să deţină cel puţin două autoturisme intervenţie rapidă, un dispecerat cu o dotare minimă (linie fax funcţională, contract cu furnizorul de servicii de telefonie fixă, adresa email pentru primire reclamaţii/sesizări/ sugestii), staţii radio emisie/recepţie pe fiecare post de pază fix, precum şi la dispecerat. Firmele de pază trebuie să facă dovada că dispun de agenţi de pază şi agenţi de intervenţie rapidă. 

„Societatea trebuie să aibă posibilitatea comunicării operative telefonice cu toate locaţiile astfel încât, în caz de necesitate, agenţii de pază de la orice punct fix de pază să poată solicita sprijin echipelor de intervenţie rapidă. În urma apelării de la oricare post fix, societatea trebuie să intervină cu echipajele de intervenţii în maxim 10 minute de la momentul solicitării”, se menţionează în caietul de sarcini. 

Ofertele pot fi transmise până pe data de 23 iunie 2016.

Cu ce vor fi dotaţi paznicii din parcurile Sectorului 1

Firma de pază a parcurilor din Sectorul 1 va trebui să doteze paznicii cu următoarele: 

1. Uniformă tip, adecvată sezonului;
2. Baston de cauciuc sau tonfă;
3. Pulverizator de substanţe iritant – lacrimogene;
4. Mijloace de avertizare sonore şi luminoase (fluier, lanternă)
5. Dispozitiv individual de iluminat de tip „hands free”;
6. Mijloace de comunicare – telefon mobil, staţie radio.
Serviciul de pază urmează a fi asigurat 24h/24h, de luni până duminică inclusiv, fără excepţie, solicită ADP Sector 1.

Totodată, paznicii vor trebui „să oprească și să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârșit infracțiuni sau alte fapte ilicite” și să le predea Poliției.
Firma de pază va interveni și în situațiile de urgență medicală, punând la dispoziție, în acest sens, un serviciu de ambulanță.

În luna septembrie a anului trecut, ADP Sector 1 a mai atribuit un contract de pază, monitorizare şi intervenţie rapidă pentru bunurile din subordine firmei S.C. NEI DIVIZIA DE SECURITATE S.R.L., contra sumei de puţin peste 900.000 de lei fără TVA. Atunci, instituţia nu a organizat o licitaţie publică, contractul fiind dat prin negociere directă, după ce au fost primite trei oferte.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button