ÎN BUCUREȘTI

Păziți de jandarmi la metrou? Metrorex a făcut primele demersuri în acest sens

Pe viitor am putea să fim păziți de jandarmi la metrou, nu de firmele private, așa cum se întâmplă în prezent, conform unor documente ale Metrorex.

Jandarmi la metrou. Reprezentanții MAI ar putea să asigure paza metroului pe viitor. Conform unei adrese transmisă de companie către „Unitatea” – Sindicatul Liber din Metrou (USLM) şi publicată luni de organizaţia sindicală, Metrorex va demara acţiunile necesare pentru asigurarea pazei la metrou de către Jandarmerie.

„Cu referire la propunerea dumneavoastră ca paza în reţeaua de metrou să fie asigurată de jandarmi, în scopul de a materializa propunerea, vom demara acţiunile necesare pentru asigurarea prezenţei jandarmeriei în cadrul reţelei de metrou care să asigure paza bunurilor materiale, ordinea publică, siguranţa călătorilor şi a lucrătorilor de la metrou”, se menţionează în adresa trimisă de Metrorex către USLM, conform copiei publicată de organizaţia sindicală.

Documentul este datat vineri, 21 mai, şi semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv, potrivit copiei remisă jurnaliştilor de reprezentanţii USLM, scrie realitatea.net.

Jandarmi la metrou. Ion Rădoi: ”S-ar dubla costurile plătite în prezent”

Preşedintele USLM, Ion Rădoi, spune că folosirea Jandarmeriei pentru serviciile de pază în sistemul de metrou ar dubla costurile plătite în prezent pentru acestea.

„S-au făcut nişte comparaţii cu firmele de pază actuale şi Jandarmeria, din câte cunosc, ar duce cel puţin la un preţ dublu. Dar nu ştiu cifra, ştiu doar ce mi s-a spus de directorii de dinainte”, a declarat Ion Rădoi într-o conferinţă de presă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button