Paza spitalelor din București, scoasă la licitație. Contractul, în valoare de 70 de milioane de lei pentru următorii 4 ani, va fi împărțit în cinci loturi

07 mart. 2022
1152 Afișari
Paza spitalelor din București, scoasă la licitație. Contractul, în valoare de 70 de milioane de lei pentru următorii 4 ani, va fi împărțit în cinci loturi
Paza spitalelor din București, scoasă la licitație. Contractul, în valoare de 70 de milioane de lei pentru următorii 4 ani, va fi împărțit în cinci loturi. Sursa foto: Facebook

Spitalele aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), vor avea parte de servicii noi de pază, potrivit anunțului publicat de administrație pe platforma SICAP. Astfel, cele 19 spitale dar și sediile ASSMB vor beneficia de „servicii de pază, supraveghere și control acces” pentru următorii 4 ani în baza noii înțelegeri.

Noul anunț pentru un acord între ASSMB și domeniul privat în vederea asigurării serviciilor de pază la cele 19 spitale din Capitală aflate în subordinea instituției dar și la sediile administrației a fost publicat pe platforma de achiziții publice SICAP, urmând ca licitația propriu-zisă să aibă loc la o dată ulterioară, potrivit G4media.

Contractul va avea o valoare maximă estimată de 70,3 milioane lei. De ce vor ține cont autoritățile

Potrivit anunțului, valoarea totală estimată de autorități pentru acest acord va fi cuprinsă între 35.155.200 și 70.310.400 lei. Acordul, de tip cadru de prestări servicii, se va întinde pe o perioadă de 48 de luni și va fi împărțit în cinci loturi.

Ofertele primite de ASSMB vor fi evaluate în baza următoarei formule: componenta financiară va reprezenta 65%, experiența ca manager de securitate în domeniul serviciilor de asigurare pază și protecție – 30% și timpul de răspuns al echipajului de intervenție calculat începând cu momentul solicitării – 5%.

Pentru a fi eligibili să participe la licitație, ofertanții trebuie să dovedească faptul că în ultimii trei ani au prestat și au dus la bun final servicii asemănătoare din punct de vedere al complexității și naturii cu cele incluse în contract, bineînțeles în conformitate cu normele profesionale din domeniu.

Termenul-limită pentru trimiterea ofertelor este 8 aprilie.

Directorul general al ASSMB a demisionat duminică

Directorul general al ASSMB, Vasile Apostol, a demisionat din conducerea instituției, potrivit anunțului făcut duminică de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Apostol a motivat această decizie, acuzând o serie de presiuni din partea unor lideri locali din USR, și anume Horia Tomescu și Vlad Voiculescu, despre care spune că au avut o „atitudine inchizitorială”.

Edilul și fostul director au avut o serie de discuții, pentru a asigura gestionarea situației ASSMB „fără sincope”.

Cookies