Pavilionul „Casa Doru” de la Spitalul Victor Babeș din București va fi modernizat și extins, promite Nicușor Dan. E vorba de pavilionul pentru bolnavii cu HIV și SIDA

11 apr. 2023
300 Afișari
Pavilionul „Casa Doru” de la Spitalul Victor Babeș din București va fi modernizat și extins, promite Nicușor Dan. E vorba de pavilionul pentru bolnavii cu HIV și SIDA
Pavilionul „Casa Doru” de la Spitalul Victor Babeș din București va fi modernizat și extins, promite Nicușor Dan. E vorba de pavilionul pentru bolnavii cu HIV și SIDA. Sursa foto: Freepik

Nicușor Dan a transmis că se continuă investițiile în spitalele care sunt administrate de Primăria Municipiului București (PMB). Acesta a anunțat că pavilionul „Casa Doru” de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” din București va fi modernizat.

Pavilionul „Casa Doru” de la Spitalul Victor Babeș va fi modernizat și se va extinde

Continuăm investițiile în spitalele administrate de Primăria Capitalei: extindem, reabilităm și modernizăm Pavilionul ”Casa Doru” de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Pavilionul găzduiește Secția Clinică de Boli Infecțioase (HIV/SIDA) pentru adulți. Modernizarea și extinderea acestei secții este necesară pentru a acorda îngrijiri medicale de specialitate tuturor pacienților, având în vedere că, în prezent, nu există nici spațiu și nici locuri suficiente pentru tratarea acestora.

Primăria Municipiului București (PMB) a transmis în SEAP documentația de atribuire pentru „modificări interioare și exterioare, extindere, reabilitare și modernizare” ale pavilionului prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Caietul de sarcini prevede, printre altele, următoarele:

  • refacerea integrală a instalațiilor,
  • realizarea unui lift exterior,
  • anveloparea clădirii,
  • extinderea etajului superior,
  • recompartimentări și reconfigurări.

Contractul va avea o durată de 14 luni de la data semnării acestuia. De asemenea, valoarea estimată a contractului este de 3,7 milioane de lei.

Vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

La începutul lunii martie 2023, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că vor fi achiziționate echipamente și materiale cu scopul de a reduce riscul de infecții nosocomiale. Aceasta ar valora 30 de milioane de lei.

Banii pentru această achiziție au fost obținuți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Acestea sunt spitalele care vor beneficia de noile achiziții:

  • Spitalul Clinic de Nefrologie „Doctor Carol Davila”,
  • Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino”,
  • Spitalul Clinic de Obstetrică-ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”,
  • Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu”.

Primarul a mai transmis că se vor găsi soluții și pentru finanțarea altor proiecte la celelalte spitale administrate de Primăria Capitalei prin ASSMB.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies