ARHIVA B365

Remus Truică ar fi negociat funcții onorifice în Guvern pentru Paul al României. INTERCEPTĂRI

UPDATE: Remus Truică și prințul Paul rămân în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea ilegală a fermei Băneasa, în urma deciziei de vineri a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a respins contestațiile formulate.

DNA a cerut din nou arestarea lui Remus Truică după ce ancheta în dosarul retrocedărilor a fost extinsă. Remus Truică și Paul al României sunt cercetaţi acum şi pentru cele aproape 50 de hectare din Pădurea Băneasa obţinute ilegal în 2007. Noi interceptări au fost depuse la dosar pentru a susţine acuzaţiile.

Funcţii negociate pentru Paul al României

Remus Truică: Noi l-am întrebat pe prietenul său, pe cel mai tânăr, să ne ajute oferind clientului nostru o poziție oficială care să reprezinte România în Diasporă, pentru românii de afară. Și el ne-a spus: Da, este ok. Este o idee bună.

Domn: Ok…

Remus Truică: Noi negociem acum procentaj pentru câteva lucruri mari de la el. Dacă-i oferim această funcție, avem un instrument cu care să negociem.

Domn: Am înțeles, am înțeles. Am înțeles perfect.

Funcţia negociată pentru Paul al României era menită să îl convingă pe acesta să cedeze până la 80% din tot ce obţinea în procedurile de retrocedare lui Remus Truică şi oamenilor de afaceri israelieni implicaţi.

Remus Truică nu a vrut să spună ce funcție onorifică urma să îi dea lui Paul al României.

De asemenea, nici Paul al României nu a vrut să spună ce funcție i-a fost oferită.

Reporter: Ştiţi cumva ce funcţie ar fi trebuit să vă dea în Guvern la vremea respectivă domnului Truică?

Rolul lui Remus Truică şi al israelienilor era să îşi folosească influenţa şi resursele financiare pentru a obţine aprobările necesare retrocedărilor. În ciuda faptului că Paul al României, spun procurorii, nu avea drept de moştenire asupra Fermei Băneasa şi nici asupra Pădurii Snagov.

„Remus Truică i l-a prezentat prinţului pe Tal Silberstein, care venise din Israel. Tal Silberstein a spus că este consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu în probleme de PR și cu Roșia Montană și că este reprezentantul din România a lui Benny Steinmetz. Tal Silberstein se lăuda cu relația sa bună cu toți oamenii politici, cu Tăriceanu, cu Adrian Năstase și inclusiv cu Traian Băsescu și Victor Ponta”, se arată în referatul de arestare.

Sursa: Digi24


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button